Stad Kortrijk test personeel en bewoners in alle woonzorgcentra op eigen initiatief

© gf
Annelies Nollet

De Vlaamse overheid beloofde vorige week dat alle woonzorgcentra voldoende testkits zouden ontvangen om bewoners en personeelsleden te testen op het Covid-19 virus. Stad Kortrijk besloot daar niet op te wachten. Sinds vandaag (vrijdag) testten ze alle bewoners van de openbare woonzorgcentra op eigen initiatief.

Het Kortrijkse stadsbestuur is op eigen initiatief begonnen met het systematisch testen van personeel en bewoners van alle woonzorgcentra van Zorg Kortrijk, ongeacht of men nu wel of niet symptomen vertoont. Het gaat om Sint-Jozef, Ter Melle, De Zon en Biezenheem.

Woonzorgcentrum Sint-Jozef, dat met de meeste besmettingen te maken kreeg, komt eerst aan de beurt. “Vandaag verwachten we de resultaten van de tests bij bewoners en personeel van Sint-Jozef. Vanaf volgende week zetten we deze systematische testen verder bij bewoners en personeel van de andere woonzorgcentra van Zorg Kortrijk, in nauw overleg met de Vlaamse overheid die momenteel een testcampagne aan het uitrollen is over heel Vlaanderen”, besluit de schepen.

Ook woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke behoort tot Zorg Kortrijk, maar daar is testen niet meer nodig. Begin deze week ontvingen ze er genoeg testen voor alle bewoners en personeel. Het woonzorgcentrum bleek volledig coronavrij.

(Annelies Nollet)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.