Stad Kortrijk schenkt 1.600 paaspakketten aan kwetsbare kinderen

Een pakket bevat een leesboekje, enkele knutselopdrachten en wat paaseieren.
Redactie KW

Stad Kortrijk en het OCMW verdelen deze week ongeveer 1.600 paaspakketten bij 750 gezinnen met kinderen tussen nul en twaalf jaar die het moeilijk hebben. Een pakket bevat een leesboekje, enkele knutselopdrachten en wat paaseieren.

“Voor gezinnen met kinderen zijn deze uitzonderlijke tijden niet evident. Zeker voor families die het al moeilijker hebben, is het niet gemakkelijk. Kinderen verdienen plezier en de vraag naar zinvolle activiteiten is in deze tijden groot. Nu de paasvakantie voor de deur staat, zorgt Stad Kortrijk voor extra ondersteuning van meer dan 1.600 kwetsbare kinderen uit 750 gezinnen. Een paaspakket met speel-, lees- en knutselmateriaal wordt deze week bij de gezinnen bezorgd“, vertelt een trotse schepen van Sociale Vooruitgang Philippe De Coene (SP.A).

“Het pakket helpt het kind om te blijven leren, maar ook om te blijven spelen. Met een kijk- of leesboek aangepast aan de leeftijd van het kind willen Stad en OCMW de kinderen stimuleren in hun leergierigheid. Daarnaast ontwikkelt vzw Ajko creatieve knutselopdrachten voor binnenshuis om individueel of samen met andere gezinsleden creatief en spelenderwijs hun vakantietijd te besteden. We steken de kinderen en ouders graag nog een extra hart onder de riem. Daarom zijn de pakketten voorzien van lekkere paaschocolade”, aldus de schepen. Stad en OCMW Kortrijk maken voor deze paasactie 30.000 euro vrij. Met de actie bereikt de stad ongeveer 1.600 van de 11.000 kinderen die in Kortrijk wonen, ofwel zo’n 15 procent.

De schepen is ervan overtuigd dat er haast niemand door de mazen van het net glipt. “De gezinnen en kinderen komen voort uit de jarenlange contacten van de brugfiguren, de welzijns- en sociale diensten en vzw Ajko. De pakketten worden rechtstreeks bij de gezinnen bezorgd. Er staan 25 stadsmedewerkers klaar voor het leveren ervan. Op deze manier hebben de gezinnen de mogelijkheid om vragen te stellen en een beroep te doen op de dienstverlening van stad en OCMW. Indien er gezinnen of kinderen gedetecteerd worden die nog niet werden bereikt met dit pakket, is er een reserveaantal voorzien.”

Er wordt volgens de schepen bij de emballage en levering rekening gehouden met afstand en hygiëne. “Er is geopteerd om niet te werken met een vrije bijdrage van speelgoed. We zijn ervan overtuigd dat er heel wat solidariteit heerst onder de Kortrijkzanen, maar zo voorkomen we niet-essentiële verplaatsingen”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier