Stad Kortrijk organiseert 428 kampen voor 8.000 kinderen

Ook Speelpleinwerking Wasper gaat door zoals voorzien. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kunnen ook de Kortrijkse kinderen en jongeren op kamp. Alle vakantiekampen georganiseerd door Stad Kortrijk, de jeugdkampen, jeugdbewegingskampen met of zonder overnachting en speelpleinwerking Wasper vinden deze zomer plaats. Dat liet het stadsbestuur vandaag weten.

Het aanbod vakantiekampen van Stad Kortrijk is even groot als andere jaren. Er zijn de avontuurlijke kampen die in een speels thema worden verpakt zoals indianen- of piratenkampen. Watersportkampen zoals kajak en windsurfen of zeilen. Creakampen waar naast sport ook ander vaardigheden worden ontwikkeld zoals muziek, koken of circustechnieken. En ook de traditionele sportkampen zoals omnisport, dans, balsport en turnen staan op het programma.

“Alle vakantiekampen worden veilig georganiseerd met veiligheidsmateriaal, veilige bubbels, maatregelen rond het brengen en ophalen van de kinderen en jongeren, … De ouders worden vooraf via mailing persoonlijk geïnformeerd, want elke locatie vraagt om een specifieke aanpak”, klinkt het bij de stad.

Nog plaats vrij

Met negen weken en een aanbod van 428 kampen tijdens de zomervakantie is er plaats voor 8.000 inschrijvingen. Arne Vandendriessche (Team Burgemeester), schepen van Sport:”Het doet me veel plezier dat de kinderen in eigen stad kunnen ravotten en spelen met hun vriendjes tijdens de kampen. Zeker na een periode waarin hun bewegingsvrijheid werd ingeperkt en ze thuis soms de muren opliepen. Vakantie moet een periode zijn van ongedwongen spelen, bewegen en ontmoeten. “

“Kinderen en jongeren verdienen het om samen te spelen, te sporten en samen plezier te maken. Alle jeugdkampen georganiseerd door de stad, jeugdbewegingskampen met of zonder overnachting en speelpleinwerking Wasper gaan deze zomer ook door. De verenigingen en organisaties nemen hun verantwoordelijkheid en houden rekening met de opgelegde maatregelen zodat alles veilig en vlot kan verlopen. De stad ondersteunt waar nodig.”

“Dat alle vakantiekampen en zomerwerkingen zoals speelpleinwerking Wasper kunnen doorgaan, is het beste nieuws voor de Kortrijkse kinderen en jongeren. We hebben alles in het werk gesteld om deze kampen zo optimaal mogelijk te maken en houden rekening met de veiligheidsmaatregelen”, vult Bert Herrewyn (SP.A), schepen van Kinderen en Jongeren aan.

Daarnaast kan men in JC Tranzit terecht voor een themakamp BMX, step, skate, trash- en street art, kook-, crea-, juwelen- en danskampen. Daarbij is Hangout dé hangspot deze zomer. Tijdens de zomervakantie (uitgenomen tijdens de periode van Kortrijk Congé) kunnen kinderen en jongeren elke vrijdagnamiddag terecht in Tranzit en de aanpalende spoorwegtuin. Genoeg te doen: graffiti spuiten, drones vliegen, een Fortnite-tornooi, optredens, …

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.