Stad Kortrijk grijpt in nadat indoor concert niet volledig coronaveilig verloopt

Axel Ronse.
Redactie KW

De stad Kortrijk zal erop toezien dat concerten in evenementenzaal Depart voortaan volledig coronaveilig verlopen. Dat zegt schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) maandag in een reactie nadat uit een filmpje op sociale media blijkt, dat de stoelen in de concertzaal op vrijdag te dicht bij elkaar stonden. De stad gaat alles zo snel mogelijk evalueren en zal bijkomende maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen.

De evenementenzaal Depart kreeg van het Vlaams evenementenloket groen licht om 400 toeschouwers te ontvangen. Vrijdag ging het eerste concert er door. De zaalopstelling was voorzien volgens het model waarbij één meter afstand tussen bubbels wordt gehouden. Op het filmpje op sociale media is echter te zien dat de stoelen toch vrij dicht bij elkaar staan.

De vrouw die het filmpje maakte, heeft de zaal uiteindelijk verlaten omdat ze zich niet veilig voelde. “Mogelijk zijn een aantal stoeltjes nadien toch dichter bij mekaar geschoven. We begrijpen dat sommige mensen zich niet veilig voelden en wensen ons hiervoor te excuseren”, klinkt het in een reactie.

De stad gaat nu evalueren hoe de toekomstige concerten veilig kunnen plaatsvinden. Ook zal de stad de handhaving en controle ter plaatse opvoeren. “Mogelijk gaan we voor een model waarbij de stoeltjes nog verder dan wettelijk voorzien uit mekaar staan. De veiligheid van de mensen staat voorop.” (belga)

Tijdens het concert zat het publiek op sommige plaatsen erg dicht op elkaar.
Tijdens het concert zat het publiek op sommige plaatsen erg dicht op elkaar.© BVR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier