https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad koopt pand naast Sociaal Huis voor toekomstige uitbreiding tot welzijnscampus

Redactie KW

De stad Tielt gaat het woonhuis naast het Sociaal Huis in de Deken Darraslaan kopen. Dat doet het met als doel om op termijn een welzijns- en een zorgcampus uit te bouwen.

Het gaat om het pand in de Deken Darraslaan, nummer 56. Schepen van Sociale Bijstand Roos Tack (CD&V) sprak bij de aankoop van een opportuniteit.

Toekomstig centrum

“De eigenaar van het pand is overleden en de erfgenamen wilde het huis verkopen voor een bedrag van 240.000 euro. We mochten dan ook niet twijfelen, of de kans was weg”, stelt schepen Tack. “We willen de dienstverlening ten behoeve van ouderen centreren om zo de duidelijkheid en toegankelijkheid voor de Tieltse burger te verhogen. Op termijn willen we daarom het Sociaal Huis uitbouwen en evolueren naar één welzijnscampus en één zorgcampus. Daarvoor is een uitbreiding wel noodzakelijk.”

Concrete plannen over wat nu precies de bedoeling is met het pand, zijn er echter nog niet. “Dat gaan we nu onderzoeken”, verzekert Tack. “Wel is het zeker dat alle ruimtes benut zullen worden”, vulde schepen van zorg Pascale Baert (Iedereen Tielt) aan. “Onze diensten blijven groeien, waardoor we weldra op volle capaciteit zitten in het huidige centrum. Ook in een toekomstig centrum zullen we ook alle extra plekken kunnen gebruiken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.