Stad Izegem vertoont één WK-wedstrijd op Grote Markt

© Foto Frank
Redactie KW

België-Rusland van zondag 22 juni wordt op groot scherm op de Grote Markt van Izegem vertoond. De andere twee wedstrijden van de Rode Duivels zullen in De Leest te zien zijn.

De tweede poulewedstrijd van onze nationale voetbaltrots wordt op zondag 22 juni om 18 uur afgetrapt. “Die dag vindt er op de Grote Markt een street soccer- en pannatornooi plaats”, aldus schepen van Sport Kurt Grymonprez (SP.A). “Al vanaf 13.30 uur zullen zestien ploegen het op drie gelegenheidsvelden tegen elkaar opnemen. DJ Audiophonic zorgt voor de bijhorende beats.”

De dag wordt afgesloten door de WK-match tegen Rusland op groot scherm te vertonen. “We opteren ervoor om enkel die match op de Grote Markt te projecten omdat de kostprijs van een dergelijk scherm erg hoog is. Bovendien valt de eerste wedstrijd van België pal in de examenperiode.”

Er zal tijdens de wedstrijd op de Grote Markt geen drank verkocht worden. “De mensen kunnen daarvoor terecht in de vele cafeetjes.”

De andere twee wedstrijden van de Rode Duivels – dinsdag 17 juni om 18 uur tegen Algerije en donderdag 26 juni om 22 uur tegen Zuid-Korea – worden normaliter in cultuurcentrum De Leest getoond.

(PVH)

Lees hierover meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier