Stad Izegem start nieuwe procedure voor bouw evenementenhal

Na de vaccinatiecampagne gaat zaal ISO tegen de vlakte.© Frank Meurisse
Na de vaccinatiecampagne gaat zaal ISO tegen de vlakte.© Frank Meurisse
Redactie KW

Stad Izegem zet de huidige procedure voor de bouw van de nieuwe evenementenhal op de site van de huidige zaal ISO stop en start een nieuwe procedure.

De ingediende offerte voldeed immers niet aan de minimumeisen die de stad vooraf oplegde. De procedure en het budget zullen daarom door het stadsbestuur opnieuw bekeken worden. “We willen immers niet inboeten aan de vooropgestelde capaciteit, functionaliteit en duurzaamheid”, klinkt het bij schepen van stadsgebouwen Caroline Maertens.

Maar één offerte

Zaal ISO, die momenteel dienst doet als vaccinatiecentrum, gaat na afloop van de vaccinatiecampagne tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwe evenementenhal. Eind vorig jaar selecteerde de stad drie ontwerp- en bouwteams voor de uitvoering ervan. Slechts een van hen diende op 30 april een offerte in. “We stelden jammer genoeg vast dat die offerte niet voldeed aan de minimumeisen die we voor de bouw van de evenementenhal vooropstelden”, legt schepen Caroline Maertens uit.

Het vooropgestelde budget is op dit ogenblik niet toereikend voor de bouw van de evenementenhal zoals voorzien

De offerte haalde de vooropgestelde oppervlakte niet, en ook op het vlak van duurzaamheid bleef die onder de verwachtingen. Schepen Caroline Maertens: “De coronacrisis zorgt momenteel voor erg hoge materiaalprijzen. Wie zelf bouwt of verbouwt, kan daarover meespreken. Voor de stad is dat niet anders. Ook de kostprijs van de technieken ligt flink hoger dan verwacht. We moeten dus vaststellen dat het vooropgestelde budget op dit ogenblik niet toereikend is voor de bouw van de evenementenhal zoals we die voorzien hebben.”

Opnieuw beginnen

“In Izegem hechten we bijzonder veel belang aan ons sterk uitgebouwd verenigingsleven en vrijetijdsaanbod. Een hedendaagse en functionele evenementenhal is daarbij onontbeerlijk. Daarom starten we de procedure voor het ontwerp en de bouw van een nieuwe evenementenhal opnieuw van voor af aan. We bekijken met het College van Burgemeester en Schepenen hoe we het budget kunnen verhogen, zodat de eisen inzake kwaliteit, capaciteit en duurzaamheid van het gebouw kunnen worden ingewilligd”, stelt schepen van evenementenbeleid Lisbet Bogaert.

Zaal komt er zeker

De noodgedwongen herneming van de procedure vertraagt de realisatie van de nieuwe evenementenhal met een klein jaar. “Maar wees gerust, zeker nog tijdens deze bestuursperiode kunnen de Izegemnaars in een nagelnieuwe zaal terecht voor bijvoorbeeld een fuif, eetfestijn, muziekoptreden of beurs”, besluit schepen Bogaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.