Stad Izegem rolt sociaal buurtnetwerk Hoplr uit: bewoners van zeven buurten kunnen zo met elkaar communiceren

Wouter Vander Stricht

Het Izegems stadsbestuur lanceert het online sociaal netwerk Hoplr om buurtbewoners nog dichter bij elkaar te brengen. Hoplr is een besloten netwerk waarop inwoners berichten kunnen plaatsen en lezen die te maken hebben met hun specifieke Izegemse buurt. “Wil je een grasmachine van iemand uit je straat lenen? Wil je melding maken van een verloren gelopen hond in jouw buurt? Of wil je buurtbewoners warm maken voor een gezellig straataperitief bijvoorbeeld? Voortaan kan je al die zaken via het online buurtnetwerk met jouw buren delen”, legt burgemeester Bert Maertens uit.

Het Hoplr-netwerk in Izegem is geografisch afgebakend en bestaat in totaal uit zeven buurten: Izegem Centrum West, Izegem Centrum, Izegem Centrum Oost, Emelgem, Kachtem, Bosmolens en De Mol. “Hoplr zal niet alleen het sociaal contact en de interactie tussen buurtbewoners stimuleren, ook de stad zal het online netwerk gebruiken als extra rechtstreeks communicatiekanaal met onze inwoners, bijvoorbeeld over wegenwerken, bij evenementen of ook bij rampen”, verduidelijkt Maertens.

Alle inwoners van Izegem ontvangen in de loop van deze week een brief van Hoplr met een unieke code. Die code geeft je toegang tot jouw buurtnetwerk. Je kan berichten plaatsen en met elkaar in dialoog gaan, terwijl inwoners uit andere buurten en de stadsdiensten niet kunnen meekijken.

Registratie via unieke buurtcode

Om toegang te krijgen tot het netwerk, geef je de unieke buurtcode in op www.hoplr.com . Wie geen code ontving, of de brief verloor, kan zijn of haar adres laten bevestigen door Hoplr zelf. Aanmelden is eenvoudig én gratis. De mobiele app van Hoplr is beschikbaar in de App Store (voor iPhone) en de Play Store (voor Android).

Wie problemen heeft om zich te registreren of specifieke vragen heeft over Hoplr kan contact opnemen met de communicatiedienst via communicatie@izegem.be of 051 33 73 26.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.