Stad Izegem opent nieuwe hondenweide aan Wandel op de Mandel

De nieuwe hondenweide in Emelgem werd geopend door schepenen Lisbet Bogaert, Kurt Himpe en Caroline Maertens.© Frank Meurisse
De nieuwe hondenweide in Emelgem werd geopend door schepenen Lisbet Bogaert, Kurt Himpe en Caroline Maertens.© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Het stadsbestuur van Izegem heeft zaterdagochtend een nieuwe hondenweide aan de groenzone Wandel op de Mandel langs het kanaal in Emelgem geopend. De afgebakende zone waar honden niet aan de leiband hoeven te lopen, bevindt zich deels onder de Emelgembrug.

In Izegem is er al een hondenweide op het Rhodesgoed in Kachtem. “In samenspraak met het Agentschap Natuur & Bos openden we er recent een tweede hondenweide voor grotere viervoeters”, zegt schepen van Dierenwelzijn Lisbet Bogaert (N-VA).

“In een zoektocht naar andere goede locaties voor een hondenweide in Izegem kwamen we bij dit stukje op Wandel op de Mandel terecht. We hebben hier voldoende plaats en er is parking vlakbij aan de kerk van Emelgem. Veel mensen kwamen hier sowieso al wandelen met hun hond en dan zagen we al eens iemand die zijn viervoeter niet aan de leiband hield. Dat mag eigenlijk niet, maar nu hebben we een mooi alternatief voorzien.”

Bankje en gras

“Na goedkeuring van de Vlaamse Waterweg en de Vlaamse Milieumaatschappij, die de rivier de Mandel monitort, hebben we toestemming gekregen om hier een hondenweide uit te bouwen. Onze technische dienst deed al het nodige, van het plaatsen van de afsluiting en een bankje tot het inzaaien van het gras. We hebben ook Natuurpunt bevraagd en zijn hadden geen bezwaar.”

Op termijn komt er ook een hondenweide bij op provinciedomein Wallemote. De provincie neemt die plannen mee in zijn nieuw natuurbeheerplan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.