"Midden maart raasde cycloon Idai door grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Heel wat gezinnen hebben geen onderdak meer. Woningen, scholen, wegeninfrastructuur en oogsten zijn vernield waardoor de slachtoffers alle hulp kunnen gebruiken. Dit is de grootste humanitaire ramp in de recente geschiedenis van dit deel van Afrika", aldus de Noord-Zuidraad.

"De stad Ieper besloot om 1.000 euro te schenken voor de noodhulp. Er wordt 500 euro geschonken aan Editsa-Malawi, een lid-organisatie van de Noord-Zuidraad die in het getroffen gebied werkt. Editsa's werking situeert zich in het Dedza en district Tsangano in Malawi. Roos Dedulle van Editsa Malawi liet de Noord-Zuiddienst van de stad Ieper weten dat duizenden gezinnen zonder onderdak, water en sanitaire voorzieningen zijn gevallen."

"Dankzij de schenking van de Stad Ieper kunnen onder andere schooltjes heropgebouwd worden. De overige 500 euro gaat naar het Rode Kruis om hulp in overige gebieden aan te bieden. Volgens het Rode Kruis hebben meer dan 220.000 mensen geen onderdak meer. Een maand na de cycloon is er een grote kans op een cholera-uitbraak. Proper water en sanitair is, naast de wederopbouw, prioritair. Het ingezamelde geld voor het Rode Kruis wordt ingezet op gezondheid, onderdak, proper drinkwater en hygiëne en levensonderhoud."

(EG)

"Midden maart raasde cycloon Idai door grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Heel wat gezinnen hebben geen onderdak meer. Woningen, scholen, wegeninfrastructuur en oogsten zijn vernield waardoor de slachtoffers alle hulp kunnen gebruiken. Dit is de grootste humanitaire ramp in de recente geschiedenis van dit deel van Afrika", aldus de Noord-Zuidraad. "De stad Ieper besloot om 1.000 euro te schenken voor de noodhulp. Er wordt 500 euro geschonken aan Editsa-Malawi, een lid-organisatie van de Noord-Zuidraad die in het getroffen gebied werkt. Editsa's werking situeert zich in het Dedza en district Tsangano in Malawi. Roos Dedulle van Editsa Malawi liet de Noord-Zuiddienst van de stad Ieper weten dat duizenden gezinnen zonder onderdak, water en sanitaire voorzieningen zijn gevallen." "Dankzij de schenking van de Stad Ieper kunnen onder andere schooltjes heropgebouwd worden. De overige 500 euro gaat naar het Rode Kruis om hulp in overige gebieden aan te bieden. Volgens het Rode Kruis hebben meer dan 220.000 mensen geen onderdak meer. Een maand na de cycloon is er een grote kans op een cholera-uitbraak. Proper water en sanitair is, naast de wederopbouw, prioritair. Het ingezamelde geld voor het Rode Kruis wordt ingezet op gezondheid, onderdak, proper drinkwater en hygiëne en levensonderhoud." (EG)