Stad Ieper koopt mobiel podium voor kleinere evenementen

We zien v.l.n.r. schepen Ives Goudeseune, diensthoofd technische dienst Stijn Fertin en Iduna Van Wesemael en Steven Jonckheere van de firma TAT, de leverancier van het mobiele podium. (Foto TOGH)
Redactie KW

Stad Ieper heeft een nieuw kleiner mobiel podium aangekocht. Het betreft een podiumwagen MOBILSTAGE 625/430 F die kan uitgeleend worden aan verenigingen, kermiscomités… Op een half uurtje kan het podium door amper twee mensen op- en afgebroken worden.

De nieuwe mobiele podium- en tribunewagen is dieper dan de huidige en de zijkant van deze podiumwagen gaat hydraulisch open en vormt een luifel. Alle bewegende delen zullen hydraulisch zijn en de podiumwagen zal snel kunnen worden opgesteld. De wagen heeft een bruikbare oppervlakte van circa 27 vierkante meter. In een half uur is het podium klaar.

Dinsdagmorgen werd de proef op de som genomen: het podium kon op een half uurtje door amper twee mensen op- en afgebroken worden.

Tweede podiumwagen

Stad Ieper heeft al verschillende jaren een mobiele podiumwagen die erg veel wordt gebruikt. “Vaak is een dergelijk podium elk weekend in de zomer nodig voor verschillende activiteiten in Ieper en de deelgemeenten, en kunnen we niet altijd ingaan op de vraag van de verenigingen”, zegt schepen Ives Goudeseune. “Daarom werd beslist om de podiumwagen aan te vullen met een nieuwe en meer geschikte variant.” (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier