Stad Ieper deelt pocket-asbakken uit tijdens Tooghedagen

© TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Komende zaterdag deelt Stad Ieper, samen met de Mooimakers en IVVO, op de Tooghedagen honderden gratis pocket-asbakjes uit.

Ieper heeft een druk weekend voor de boeg. Niet alleen is er de braderie ‘Tooghedagen’, maar ook het muziekfestival Frietrock op De Leet waar 20.000 bezoekers verwacht worden, Openmonumentendagen en de loopwedstrijden Dwars door Ieper en de In Flanders Fields Marathon.

Veel volk zal dus naar Ieper afzakken dit weekend, onder wie heel wat rokers die nog te veel achteloos hun peuk op de grond gooien. Daarom zal Stad Ieper, samen met de Mooimakers en IVVO, op de Tooghedagen honderden gratis pocket-asbakjes uitdelen. Het doosje past perfect in de broekzak. Je kan er makkelijk vijf tot tien peuken in bijhouden om die achteraf in een vuilnisbak te ledigen. “Sigarettenpeuken zijn immers heel vervuilend en Ieper is alsnog geen asbak. Voor deze actie krijgen we de hulp van… de kaboutertjes. Wil je hierover meer weten? Kom dan naar onze speciale Tooghedagen-stand komende zaterdag op de Grote Markt, naast de fontein”, klinkt het bij Stad Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier