https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad Ieper bevraagt bewoners rond nieuw buurtpark langs de Molenweg

© (Foto GF)
Redactie KW

In 2020 kocht Stad Ieper een langwerpig rechthoekig perceel van 1400 m² op de hoek van de Molenweg en het Westkaaipad om als groen rustpunt in te richten.

Het perceel ligt vlakbij een fietsknooppunt waarlangs jaarlijks heel wat fietsers Ieper binnen en buiten rijden. Tijdens een inspraakmoment op 29 september kunnen Ieperlingen ter plekke meer info krijgen en feedback geven op het ontwerp.

“Met de ontwikkeling van een nieuw buurtparkje langs de Molenweg bouwen we verder aan het groene lobbenplan. Met dit plan willen we nieuwe parken aan de Noordzijde van de stad ontwikkelen zoals bijvoorbeeld het Jan Ypermanpark en bestaande groengebieden met elkaar gaan verbinden via gerichte aanplantingen”, zegt schepen van Natuur Valentijn Despeghel.

“Op de site aan de Molenweg zullen verschillende fruitbomen en eetbare bessenstruiken worden aangeplant, komt er een kleurrijke bloemenweide en een rolwagentoegankelijk houten platform dat zal dienen als aangenaam rust- en picknickpunt. Bovendien zal een infobord uitleg geven over de historiek van de omgeving en de 4 waterlopen die vlakbij samenvloeien.”

Voor deze realisatie heeft de stad een subsidiedossier ingediend bij Westtoer. In het najaar wordt hier meer nieuws over verwacht.

Inspraakmoment

Het stadsbestuur nodigt iedereen uit op woensdag 29 september tussen 17 u. en 19 u. op het perceel zelf (kruising van de Molenweg met de Kruisbilkstraat). Kan je niet aanwezig zijn op het participatiemoment of heb je zaken die je nog wil meegeven na 29 september? De plannen kan je raadplegen via www.ieper.be/park-molenweg en dit tot 6 oktober.

Wie meer info wil kan terecht bij de Dienst Landschap: 057 451 668 of landschap@ieper.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten