Stad Harelbeke groepeert kledingcontainers

Schepen van Milieu Tijs Naert. © (foto LOO)
Redactie KW

De stad Harelbeke groepeert de kledingcontainers en zet die op minder locaties. “Sommige bakken zaten snel vol, waardoor er daar rond sluikstort ontstond. Samen plaatsen, zou dit probleem moeten oplossen”, zegt schepen van Milieu Tijs Naert (Groen).

De stad Harelbeke heeft al geruime tijd last van sluikstorters aan de kledingcontainers en wil daar komaf mee maken. Die plaatsen waren populair voor sluikstort. Daarom verplaatsten en groepeerden ze nu de containers. De kledingcontainers komen nu op 7 plaatsen te staan in plaats van op 20. “We gingen sowieso de bakken verplaatsen en meer groeperen. Dit om verschillende redenen. Een eerste is het verhogen van de capaciteit, want we merkten dat sommige bakken snel vol zaten. Daardoor ontstond er sluikstort. Samen plaatsen van de containers zou dit probleem moeten oplossen. “We willen het sluikstorten nog meer tegengaan“, duidt schepen van Milieu Tijs Naert (Groen).

“Een tweede reden is dat door dit minder aantal plaatsen het cameratoezicht kan verhoogd worden. De camera’s van Imog kunnen gerichter ingezet worden. Het zal dus gemakkelijker worden om wie toch nog sluikstort te betrappen.”

Een derde reden is dat door het minder aantal plaatsen het ophalen van de kledij normaal ook vlotter zal gebeuren. “Ondertussen is er een akkoord met de kringloopwinkel die de kledingcontainers leegt”, aldus nog de schepen.

De stad had eerder al aangekondigd dat ze gingen bekijken of het mogelijk was om de containers te groeperen. “Dat zou pas over enkele weken gebeuren, maar we hebben dit nu versneld door de coronacrisis. We merkten namelijk dat veel mensen – die nu noodgedwongen thuis zitten – waarschijnlijk veel opruimen en grote kuis houden, onder andere in kledij. Die signalen kregen we ook van de kringloopwinkel. Daardoor raakten de containers snel overvol en werd er gesluikstort.” (Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier