Stad geeft bewoners gelijk, appartementsblokken Sterrebos in Rumbeke komen er niet

Redactie KW

Het grote nieuwbouwproject in de Valleistraat komt er niet. Het schepencollege keurde deze week het dossier af wegens mogelijke mobiliteitsproblemen. De buurtbewoners reageren opgelucht.

Projectontwikkelaar Co-Invest heeft plannen om vijf grote appartementsgebouwen te bouwen op een braakliggend stuk grond tussen de verkavelingen van de Valleistraat en de Neerstraat, op wandelafstand van het Sterrebos. De omwonenden uit de verkaveling rond de Valleistraat hadden bedenkingen omtrent het grote project met eenenveertig wooneenheden. De bewoners maakten de voorbije maanden zich vooral zorgen omtrent de impact van het project op de mobiliteit. “Er wordt heel wat verkeer door de heel smalle Pauwstraat gestuurd. Het project zal op het vlak van mobiliteit een heel grote invloed hebben op de omgeving”, aldus de buurtbewoners enkele weken geleden. Gisterenmiddag boog het Roeselaarse schepencollege zich over de bouwplannen van de projectontwikkelaar. Het college keurde uiteindelijk het dossier af. “Omwille van mobiliteitsredenen”, aldus schepen van patrimonium Nathalie Muylle (CD&V).

Petitie en bezwaarschriften

De bewoners, die gisterenavond het nieuws omtrent de bouwplannen te horen kregen, reageren verheugd op de uitspraak van het schepencollege. “Eerlijk gezegd hadden we dit eigenlijk niet verwacht. De uitspraak van het schepencollege is positief voor de ganse buurt. We zijn heel verheugd”, aldus buurtbewoner Kurt Vantomme uit de Valleistraat. De bewoners probeerden de voorbije maanden hun bedenkingen omtrent de mobiliteit te uiten via een petitie en het indienen van bezwaarschriften tijdens het openbaar onderzoek. “We mogen nu ook niet naïef zijn. We zien wel wat er in de toekomst gebeurt met het braakliggend stuk grond. We kregen vandaag positief nieuws omtrent de materie. Het is duidelijk dat er een draagvlak is om de mobiliteit hier aan te pakken”, aldus Kurt Vantomme. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier