Stad Brugge zet psychologe in voor ondernemers

V.l.n.r.: Pieter Marechal, Sandra Timmeran en Pablo Annys.©Davy Coghe Davy Coghe
V.l.n.r.: Pieter Marechal, Sandra Timmeran en Pablo Annys.©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Stad lanceert een open oproep aan ondernemers om hun solidariteit te tonen aan de ondernemers uit de getroffen sectoren toerisme, horeca, evenementen en contactberoepen.

Via de website brugge.be/ondernemersvoorondernemers kan elk Brugs bedrijf dat een getroffen ondernemer gratis advies wil geven op zakelijk vlak, zich aanmelden. Ondernemers die steun zoeken, registreren zich en worden binnen twee werkdagen in contact gebracht met hun steunbedrijf.

Volgens burgemeester Dirk De fauw voldoen bestaande initiatieven als de organisatie Dyzo, een vzw die ondernemers in moeilijkheden ondersteuning aanbiedt en die sterk naar voor geschoven wordt door Unizo, niet: “De nood is hoog en er zijn meer steunpilaren nodig om de vele vragen te beantwoorden. Daarom is de steun van het Brugse bedrijfsleven meer dan welkom. Naast de grote behoefte aan een zakelijk klankbord bemerken we ook alarmsignalen uit de sector.”

Extra paar ogen

Verschillende bedrijven en organisaties schaarden zich al achter dit project: Lievens & co, Dfisc, Voka, Deloitte en Unizo. Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys is trots: “Wij hebben slechts een handvol Brugse bedrijven gecontacteerd en iedereen sprong onmiddellijk mee op de kar. Deze solidariteit van ondernemers voor ondernemers kan een enorme opsteker zijn voor de getroffen sectoren. Mensen kunnen hun verhaal kwijt aan iemand die zich kan inleven in de bekommernissen en krijgen een extra paar ogen om mee naar hun situatie te kijken.”

Sandra Timmerman, voorzitter van Horeca Brugge bevestigt dat de huidige situatie voor velen bijzonder moeilijk is: “De lockdown duurt ongelooflijk lang. Veel van mijn collega’s zitten op hun tandvlees en zien geen lichtpuntjes meer. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Stad Brugge een psychologe ter beschikking stelt om hen ook op dat vlak te begeleiden.”

Volgens schepen van Welzijn Pieter Marechal kunnen niet alleen de ondernemers uit de horeca, toeristische en evenementensector maar ook de contactberoepen via de website rechtstreeks contact opnemen met de psychologe.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.