De authentieke te renoveren huisjes met rustige ligging, zijn gelegen in de oudste kern van het historische centrum van Brugge. De Rolweg, in de Sint-Annawijk, is vooral bekend vanwege het geboortehuis van Guido Gezelle, waar het Guido-Gezellemuseum is gevestigd, en het Volkskundemuseum en loopt uit op de Brugse beschermde stadsvesten, met name de Kruisvest.

De woningen hebben een gelijkvloerse verdieping en een zolderverdieping onder dak. Achter de woningen is een kleine binnenkoer met beperkte bijgebouwen. De wonigen zijn in bouwvallige staat. Opmerkelijk: de twee panden moeten tot een eensgezinswoning omgebouwd worden omwille van de woon- en leefkwaliteit.

"De pandjes, gelegen binnen de site van Werelderfgoed Brugge, zijn kunsthistorisch en stadslandschappelijke zeer waardevol en door hun specifieke architectuur en oorspronkelijke bouwsubstantie van essentieel belang voor de geschiedenis van de stad en voor het karakter van het stadslandschap in de binnenstad", luidt het.

De woningen worden te koop aangeboden via Biddit. Bieden kan vanaf 130.000 euro.

Voor meer informatie over de verkoopvoorwaarden, kan u contact opnemen met het notariskantoor Bart Vandeputte, mevrouw Sophie Vandeputte, Komvest 40 B, Brugge, 050 33 58 50, www.bvandeputtenotaris.be.

Bezichtigen kan vanaf 1 oktober 2019 - Voor een afspraak kan u terecht bij de dienst Eigendommen (050 44 86 27 of eigendommen@brugge.be).

De authentieke te renoveren huisjes met rustige ligging, zijn gelegen in de oudste kern van het historische centrum van Brugge. De Rolweg, in de Sint-Annawijk, is vooral bekend vanwege het geboortehuis van Guido Gezelle, waar het Guido-Gezellemuseum is gevestigd, en het Volkskundemuseum en loopt uit op de Brugse beschermde stadsvesten, met name de Kruisvest.De woningen hebben een gelijkvloerse verdieping en een zolderverdieping onder dak. Achter de woningen is een kleine binnenkoer met beperkte bijgebouwen. De wonigen zijn in bouwvallige staat. Opmerkelijk: de twee panden moeten tot een eensgezinswoning omgebouwd worden omwille van de woon- en leefkwaliteit."De pandjes, gelegen binnen de site van Werelderfgoed Brugge, zijn kunsthistorisch en stadslandschappelijke zeer waardevol en door hun specifieke architectuur en oorspronkelijke bouwsubstantie van essentieel belang voor de geschiedenis van de stad en voor het karakter van het stadslandschap in de binnenstad", luidt het.De woningen worden te koop aangeboden via Biddit. Bieden kan vanaf 130.000 euro.