Stad Brugge veilt oude kerstverlichting online

Burgemeester Dirk De fauw, hier met schepen Minou Esquenet: “We kiezen er bewust voor om de oude verlichting een tweede leven te geven.” (foto CGRA)
Redactie KW

De oude kerstverlichting van Stad Brugge wordt online geveild. De veiling, georganiseerd door Vavato, is maandag gestart en loopt nog tot donderdag 18 november (19 uur).

www.vavato.com 

Geïnteresseerde kopers kunnen online een bod uitbrengen via www.vavato.com. Wie op het einde van de veiling het hoogste bod heeft uitgebracht, wordt de gelukkige winnaar van een stuk kerstverlichting met de ‘B’ van Brugge. In totaal worden er 38 stuks geveild. Deze worden individueel verkocht aan een instelprijs van 50 euro.

“In de Brugse winkelstraten hangen sinds vorig jaar nieuwe overspanningen en wandmotieven die de typische kerstsfeer van Brugge versterken. De vroegere feestverlichting voldeed na 35 jaar niet meer aan onze voorwaarden en de uniformiteit was zoek”, zegt schepen van Klimaat, Energie en Patrimoniumbeheer Minou Esquenet.

Een tweede leven

“De oude verlichting gaat niet verloren. Voor veel mensen roept deze verlichting een nostalgisch gevoel op. Daarom kiezen we er bewust voor om de oude verlichting een tweede leven te geven en ze te koop aan te bieden via een online veiling”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Particulieren hebben al interesse getoond om zo’n stuk vintage kerstverlichting in de voortuin te plaatsen of tegen de gevel te hangen. Ook enkele handelaars kijken er naar uit om een Brugse ‘B’ in hun etalage te laten flonkeren.

Mikken op inwoners

“We mikken vooral op de inwoners van Brugge, maar ook op verenigingen en sportclubs”, zegt zaakvoerder Fons Tooten van Vavato. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier