Stad Brugge trekt toelage voor socioculturele verenigingen op

De aanpassingen van de culturele toelagen werden vandaag goedgekeurd. © Davy Coghe
Niels De Boysere
Niels De Boysere Redactie KW

Op dinsdag 18 februari legt het Brugs college de nieuwe culturele toelagen voor aan de gemeenteraad. Zowel de verenigingen die volgens het puntensysteem werken, als de nominatieve toelagen worden opgetrokken.

Dat meldt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Bij de opmaak van de meerjarenbegroting was het voor de cluster cultuur een uitdaging om binnen de beschikbare kredieten een ambitieus beleid mogelijk te maken. We beseffen bovendien dat het cultuurleven in Brugge veel meer is dan wat we als stadsbestuur zelf realiseren. Talloze verenigingen in heel verschillende disciplines zijn in Brugge actief, en ondersteunen zo niet alleen het culturele, maar ook het sociale weefsel van onze stad.”

“Nodige middelen gevonden”

“We stelden echter vast dat de toelagen als sinds 2008 niet meer zijn aangepast. We gingen op zoek naar mogelijkheden om toch een aanpassing te kunnen doen. Door kritisch te kijken naar wat we zelf doen, vonden we de nodige middelen om voor de culturele verenigingen een inspanning te kunnen doen”, zegt Blontrock.

“Zowel de verenigingen die volgens het puntensysteem werken, als de nominatieve toelagen hebben we kunnen optrekken. Het college keurde vandaag de aanpassingen goed. We leggen ze op 18 februari voor aan de gemeenteraad.”

Hiermee wil de schepen van Cultuur naar eigen zeggen vertrouwen en waardering voor de vrijwilligers en verenigingen tonen. “Ik heb er van bij het begin van mijn mandaat als schepen van Cultuur voor geijverd dit aan te pakken. Mijn grote dank gaat uit naar Steven Slos en Bart Vanduyver voor hun gedrevenheid, zowel voor de ondersteuning van de verenigingen die ze in hun dagelijkse werken bieden, als voor hun creativiteit om dit dossier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier