Stad Brugge trakteert personeel op live-radio ‘Gie zie beire live’

Omdat de traditionele nieuwjaarsreceptie wegens corona niet kan doorgaan, trakteert het Brugse stadsbestuur het personeel op live-radio, met ook enkele personeelsleden achter de microfoon.

Burgemeester Dirk De fauw zong uit volle borst mee toen ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond weerklonk.©Davy Coghe Davy Coghe
Burgemeester Dirk De fauw zong uit volle borst mee toen ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond weerklonk.©Davy Coghe Davy Coghe

“Nu het jaarlijkse nieuwjaarsfeest, waar zoveel medewerkers ieder jaar weer naar uitkijken, niet kan plaatsvinden wegens de coronacrisis vonden we het toch belangrijk om iets te organiseren voor onze medewerkers”, steekt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) van wal. “Ook voor de stadsdiensten was 2020 een bijzonder jaar, met de vele uitdagingen door corona, maar de medewerkers hebben een ongelooflijke inzet getoond. Bovendien is de strijd nog niet gestreden. We willen het personeel nog eens extra een hart onder de riem steken om er de volgende maanden weer met volle moed tegenaan te gaan.”

Als coronaproof alternatief koos Stad Brugge dus voor een hele werkdag lang live radio-uitzending onder de noemer ‘Gie zie beire live’; uitgezonden vanop het evenementenplein van het Entrepot aan de Binnenweg. “We zijn trots een uitzending te presenteren gemaakt voor collega’s en door collega’s met talent uit eigen huis. Zo presenteert Franky Baetsleer – van de dienst Openbaar Domein en in zijn vrije tijd presentator bij een vrije radiozender – samen met onze algemeen directeur Colin Beheydt het programma ‘Partytime’ van 15tot 16 uur”, zegt schepen van Personeel Pieter Marechal (CD&V).

Interviews buiten

“Van 10 tot 15 uur wisselen Jonathan Brutin – dienst Communicatie & Citymarketing en radiopresentator in zijn vrije tijd – en Maaike Van Hoecke – dienst Interne Communicatie en voormalig VRT-journaliste – elkaar af. Om alles helemaal coronaproof te laten verlopen, gebeuren de interviews buiten. De interviews worden afgenomen door Annelies Delchambre van de dienst Interne communicatie.”

Sweet Caroline

Op het programma staan een mix van verzoekplaatsjes, nieuwsjaarswensen, een quiz en interviews met medewerkers. Zo komen enkele stadsmedewerkers getuigen over hoe het was en is om tijdens de coronacrisis tijdelijk een andere job uit te oefenen; zoals een theatertechnicus die vertelt over zijn werk in het coronatestcentrum Daverlo. Burgemeester De fauw kwam deze namiddag eens langs voor een interviewtje over hoe hij het jaar 2020 heeft beleefd én waar hij naar uitkijkt in het nieuwe jaar. De burgemeester vroeg nog een hoopgevend verzoekplaatje aan én zong uit volle borst mee toen ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond weerklonk. De uitzending is via internet live te beluisteren door medewerkers van Stad Brugge, en blijft ook beschikbaar om te herbeluisteren. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.