De mondmaskers spelen een belangrijke rol bij het versoepelen van de federale coronamaatregelen. Het Brugse stadsbestuur bestelde een grote hoeveelheid voor alle inwoners ouder dan twaalf jaar, die maandagavond werden geleverd. Diezelfde avond nog, gingen honderden stadsmedewerkers aan de slag om de pakketjes klaar te maken. De 105.000 mondmaskers worden vanaf vandaag bedeeld in alle Brugse brievenbussen. "Ze zijn hier in het Tempelhof nog tot één uur bezig geweest om alle enveloppes per buurt of wijk klaar te maken. De enveloppes werden allemaal voorgedrukt, en er staat ook telkens op hoeveel maskertjes erin zitten. Zo'n driehonderd stadsmedewerkers zijn daarmee bezig geweest", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Vandaag trekken nog eens meer dan 170 medewerkers te voet, met de bakfiets of de wagen de straat op om de pakketjes zo snel mogelijk thuis geleverd te krijgen. "We hopen die klus in één dag te klaren, maar indien nodig staan ook op woensdag onze stadsmedewerkers paraat. Tegen morgenavond moet de hele operatie zeker rond zijn", aldus de burgemeester.

Voor de bedeling wordt er gewerkt vanuit negen verdeelpunten, verspreid over de verschillende deelgemeenten. "Onze medewerkers zijn goed gebrieft over hun taak en gaan met veel enthousiasme aan de slag. Toen we vorige week een interne oproep lanceerden hiervoor, boden honderden medewerkers zich spontaan aan om te helpen. We zijn hen daar heel erkentelijk voor", zegt schepen van Personeel en Gezondheid Martine Matthys (CD&V). De inwoners zullen nog duidelijke instructies krijgen over hoe je zo'n mondmasker correct gebruikt, en in welke situaties het aangewezen is.

Wie verhuist, moet mondmaskers afhalen

Nieuwe Bruggelingen moeten mogelijks wel nog even geduld uitoefenen: door de coronamaatregelen liep het administratief proces dat bij een verhuis komt kijken, wat vertraging op. "Wie deze week nog geen mondmasker in de bus kreeg, zal van zodra de administratieve procedure rond de verhuis is afgerond een seintje krijgen om een exemplaar af te halen in het Huis van de Bruggeling", aldus nog burgemeester Dirk De fauw. Dit is het geval voor alle lopende adreswijzigingen, maar de stad voorziet ook een gratis mondmasker voor iedereen die tot eind juni naar Brugge verhuist.

Dat de mondmaskers wat langer op zich lieten wachten dan in sommige andere steden en gemeenten, heeft volgens De fauw alles te maken met de hoeveelheid. "Eigenlijk hebben we er in totaal 150.000 besteld; onze bestelling maakte deel uit van een groepsaankoop met Zedelgem, Beernem en Jabbeke. We hechtten daarbij veel belang aan de kwaliteit, en heel wat firma's bleken ons geen demonstratie-exemplaar vooraf te kunnen bezorgen", klinkt het.

Naast de bedeling van de mondmaskers voor alle Bruggelingen, heeft de stad ook mondmaskers voor alle Brugse scholieren van 6 tot 12 jaar besteld. Deze worden verdeeld via de scholen. Alle info vind je ook nog eens op de website www.brugge.be/coronavirus

De mondmaskers spelen een belangrijke rol bij het versoepelen van de federale coronamaatregelen. Het Brugse stadsbestuur bestelde een grote hoeveelheid voor alle inwoners ouder dan twaalf jaar, die maandagavond werden geleverd. Diezelfde avond nog, gingen honderden stadsmedewerkers aan de slag om de pakketjes klaar te maken. De 105.000 mondmaskers worden vanaf vandaag bedeeld in alle Brugse brievenbussen. "Ze zijn hier in het Tempelhof nog tot één uur bezig geweest om alle enveloppes per buurt of wijk klaar te maken. De enveloppes werden allemaal voorgedrukt, en er staat ook telkens op hoeveel maskertjes erin zitten. Zo'n driehonderd stadsmedewerkers zijn daarmee bezig geweest", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Vandaag trekken nog eens meer dan 170 medewerkers te voet, met de bakfiets of de wagen de straat op om de pakketjes zo snel mogelijk thuis geleverd te krijgen. "We hopen die klus in één dag te klaren, maar indien nodig staan ook op woensdag onze stadsmedewerkers paraat. Tegen morgenavond moet de hele operatie zeker rond zijn", aldus de burgemeester.Voor de bedeling wordt er gewerkt vanuit negen verdeelpunten, verspreid over de verschillende deelgemeenten. "Onze medewerkers zijn goed gebrieft over hun taak en gaan met veel enthousiasme aan de slag. Toen we vorige week een interne oproep lanceerden hiervoor, boden honderden medewerkers zich spontaan aan om te helpen. We zijn hen daar heel erkentelijk voor", zegt schepen van Personeel en Gezondheid Martine Matthys (CD&V). De inwoners zullen nog duidelijke instructies krijgen over hoe je zo'n mondmasker correct gebruikt, en in welke situaties het aangewezen is.Nieuwe Bruggelingen moeten mogelijks wel nog even geduld uitoefenen: door de coronamaatregelen liep het administratief proces dat bij een verhuis komt kijken, wat vertraging op. "Wie deze week nog geen mondmasker in de bus kreeg, zal van zodra de administratieve procedure rond de verhuis is afgerond een seintje krijgen om een exemplaar af te halen in het Huis van de Bruggeling", aldus nog burgemeester Dirk De fauw. Dit is het geval voor alle lopende adreswijzigingen, maar de stad voorziet ook een gratis mondmasker voor iedereen die tot eind juni naar Brugge verhuist.Dat de mondmaskers wat langer op zich lieten wachten dan in sommige andere steden en gemeenten, heeft volgens De fauw alles te maken met de hoeveelheid. "Eigenlijk hebben we er in totaal 150.000 besteld; onze bestelling maakte deel uit van een groepsaankoop met Zedelgem, Beernem en Jabbeke. We hechtten daarbij veel belang aan de kwaliteit, en heel wat firma's bleken ons geen demonstratie-exemplaar vooraf te kunnen bezorgen", klinkt het.Naast de bedeling van de mondmaskers voor alle Bruggelingen, heeft de stad ook mondmaskers voor alle Brugse scholieren van 6 tot 12 jaar besteld. Deze worden verdeeld via de scholen. Alle info vind je ook nog eens op de website www.brugge.be/coronavirus