https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad Brugge pakt speelplein Paalbos aan na bevraging buurt

© (Foto SR)
Redactie KW

De stad Brugge heeft een bevraging gehouden in de buurt van het Paalbos in Sint-Kruis. Ze willen het speelplein grondig aanpakken.

Alle meningen van de omwonenden en de vernieuwingen werden nu in één plan gebracht. De respons van de omwonenden was bijzonder enthousiast, zegt schepen Mercedes Van Volcem bevoegd voor Openbaar Domein.

“De speeltoestellen die er nu staan vertonen gebreken en de houten rand van de zandbak is rot. Het speelplein verdient een grondige aanpak zodat het terug leuk spelen is. In oktober vorig jaar hebben wij een online bevraging gedaan en nu teruggekoppeld naar de omwonenden. Die omwonenden zijn bijzonder positief over het voorontwerp.”

“Het ganse speelplein wordt vernieuwd met uitzondering van de kruipbuis in de bestaande heuvel. De bestaande zandbak wordt verwijderd en vervangen door een speelzone met houtmulch als valdempende ondergrond.”

“Er komen negen nieuwe speeltoestellen gemaakt van hout die passen in de onmiddellijke buurt van deze bosrijke omgeving. Er komen ook speeltoestellen die toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Rond het speelplein komen elf palen van elk drie meter die in slingervorm geplaatst zullen worden.”

“Verder worden er picknicktafels voorzien die ook door mensen met een beperking kunnen gebruikt worden en één extra zitbank met rugleuning. Het moet een plaats worden waar kindjes en hun ouders graag vertoeven”, vertelt schepen Mercedes Van Volcem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten