Stad Brugge organiseert pop-upinfostand over inbraakpreventie

© gf
Redactie KW

Aanstaande woensdag vindt een pop-upinfostand plaats in Daverlo, Dries 2 in Assebroek. Stad Brugge informeert er de inwoners preventief om waakzamer te zijn. “De bewoners krijgen er tips over hoe ze een inbraak in hun woning kunnen vermijden.”

Sinds de jaarwisseling zijn er in Sint-Kruis en Assebroek al 14 inbraken in woningen en 6 in andere gebouwen gebeurd. In dezelfde periode vorig jaar waren dat 7 woninginbraken en 2 in andere gebouwen. De kleine alarmbelprocedure is opgestart bij de lokale politie. Burgemeester Dirk De fauw: “In het kader van deze procedure is een extra politionele actie georganiseerd. Stad Brugge wil de bewoners oproepen om genoeg waakzaamheid aan de dag te leggen.”

Stad Brugge organiseert daarom op woensdag 22 januari 2020 van 13 tot 16 uur in Daverlo (centrale gang) een pop-upinfostand over inbraakpreventie. “Op deze stand krijgen de bezoekers tips over hoe ze een inbraak in hun woning kunnen vermijden. Er kunnen ook vragen gesteld worden over inbraakpreventie aan de diefstalpreventieadviseur”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier