Stad Brugge investeert 70.000 euro in cohousingproject Stoer Huus

Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur investeert 70.000 euro in het sociaal weefsel van het Cohousing project Stoer Huus tussen de Langerei en de Baliestraat in het hartje van Brugge.

Er werden dertig woongelegenheden opgetrokken die intussen allemaal verkocht zijn. Er wonen mensen van allerlei leeftijden waarvan zeven gezinnen met kinderen maar ook mensen met een beperking. Om het buurtgevoel nog te versterken gaan ze nu samenwerken met het Mintus dienstencentrum ‘t Reitje die vlakbij actief is. Daar zullen ze een tiental activiteiten organiseren.

Nu zijn ze nog volop bezig met het opknappen van de villa waar de bewoners kunnen samenkomen, waar kinderen gebruik kunnen maken van een spelletjeskamer, waar enkele kamers zijn voor logement voor vrienden die op bezoek komen maar ook waar mensen zonder familie op kerstavond samen de avond zullen vieren.

Het aantal cohousingprojecten in Brugge is beperkt tot twee. Het tweede project werd gerealiseerd aan de Eikenberg in Sint-Kruis. Schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon wijst er op dat het in de toekomst gemakkelijker moet lopen om een cohousingproject te kunnen realiseren.

(SR/foto SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier