Stad Brugge en Sport Vlaanderen starten met Beweeg-app

Schepen Franky Demon en de mensen van Sport Vlaanderen geven alvast het goede voorbeeld met een spelletje kubb op de Burg. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Stad Brugge slaat de handen in elkaar met Sport Vlaanderen voor #Bruggebeweegt: een pilootproject om de Bruggelingen – en bij uitbreiding heel Vlaanderen – op een laagdrempelige manier meer te laten sporten en bewegen.

Het pilootproject draait rond de oprichting van ‘beweeg-communities’ die elkaar moeten aanzetten om actiever buiten te komen. “Een trend die we de laatste jaren zien, is dat mensen in hun drukke dagelijkse leven liever gaan sporten op de momenten dat het hen het best past. Ze maken dan bijvoorbeeld met vrienden een WhatsApp-groepje aan om ‘s avonds te gaan lopen”, zegt Ann De Bruycker van Sport Vlaanderen.

Door de gewoontes van die niet-clubgebonden sporters in beeld te brengen, hoopt de promotiedienst van Sport Vlaanderen tot een flexibeler sportaanbod op maat te kunnen komen. Begin april wordt de Brugge Beweeg-app gelanceerd waarin iedereen die dat wil zelf activiteiten kan aanmaken. Het aanbod wordt dan gematcht met de gebruikers van de app.

“Zo kunnen mensen met gelijke interesses elkaar vinden en zelf een kleine ‘beweeg-community’ oprichten. Heb je bijvoorbeeld goesting om de maandagavond te gaan kubben in het Minnewater? Dan kan je daarvoor een activiteit aanmaken met het tijdstip en de exacte locatie. Ook het aantal personen dat je voor je activiteit zoekt, kan je aangeven in de app. Het is de bedoeling dat we vanaf 1 april met zoveel mogelijk Bruggelingen ook die app gaan downloaden, zodat iedereen kan deelnemen aan elkaars activiteiten”, klinkt het.

Heb je zelf een leuk beweegidee? Stuur dan een mailtje naar info bruggebeweegt.be en schrijf je in voor een van de twee brainstormdagen op 8 en 15 maart. “We zoeken daarnaast ook ‘gangmakers; enthousiastelingen die die mensen die het nodig hebben dat extra zetje kunnen geven om ze ook aan het bewegen te krijgen. Hogeschool Howest zal het pilootproject analyseren, om het daarna op een kwalitatieve manier verder te kunnen uitrollen over heel Vlaanderen”, aldus nog Ann De Bruycker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier