Stad Brugge en Sport Vlaanderen lanceren nieuwe app BruggeBeweegt

We zien van links naar rechts Jesse Clarysse van Sport Vlaanderen, Tom De Sutter van Padelclub Brugge, Emmily Neutens van Sportdienst Brugge en schepen van Sport Franky Demon. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Stad Brugge en Sport Vlaanderen stelden vrijdag in Padelclub Brugge de nieuwe app BruggeBeweegt voor. “Deze app maakt het voor de Bruggelingen gemakkelijk om los van het lidmaatschap van een club beweegaanbod in hun buurt te vinden”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V).

De stad Brugge en Sport Vlaanderen, het voormalige Bloso, startten begin dit jaar met de uitwerking van een proefproject om meer inwoners aan het bewegen te krijgen. Alles draait rond de app BruggeBeweegt om met medewerking van ambassadeurs op buurtniveau te bewoners te stimuleren om samen te bewegen en te sporten. Nog voor de lancering ondergroef de coronacrisis echter de basisdoelstelling, namelijk inwoners fysiek samen brengen via beweging.

“De nood aan voldoende lichaamsbeweging is er, coronacrisis of niet, nog steeds. Misschien wel nog meer dan voorheen”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Samen komen om te bewegen, is momenteel nog aan voorwaarden verbonden. Maar dat weerhoudt er ons niet van om het project toch te lanceren. Zeker gezien de intussen versoepelde maatregelen is het belangrijk om toch van start te gaan. De BruggeBeweegt app maakt het voor de Bruggelingen makkelijker om beweegaanbod in de buurt te vinden. Het is ook voor aanbieders van sport en beweging een tool om hun aanbod naar de Bruggeling te brengen, want we richten ons echt op het lokale niveau. Er staan momenteel al een aantal online beweeglessen en mogelijkheden op de app, zoals online work-outs, yogalessen en indoor fietswork-outs.

Beweegbuddy

Verschillende Brugse sportverenigingen, personal trainers, gangmakers en studenten van Howest deden reeds hun inbreng.” Ook mooie fiets-, wandel-, loop- en mountainbikeroutes op Brugs grondgebied staan op de app verzameld. Bruggelingen kunnen via de app ook een vaste ‘beweegbuddy’ vinden. Iemand die in de buurt woont en dezelfde beweeginteresse heeft dus. Wie de app wil gebruiken moet eerst een profiel aanmaken op basis van een aantal korte vragen die peilen naar de beweeginteresses en – voorkeuren. Dit profiel zal de applicatie in staat stellen om een gepersonaliseerd aanbod te vinden voor die specifieke gebruiker en hem of haar ermee in contact te brengen.

“Een tweede fase van het project start op nadat de Nationale Veiligheidsraad sporten in groep opnieuw volledig toelaat”, vertelt schepen Demon. “Dan promoten we naast het online aanbod ook het regulier vrijblijvend aanbod van de Brugse sportaanbieders. De gebruikers kennen de aanbieders reeds via de app waardoor de stap naar het reguliere aanbod gemakkelijk gezet kan worden om zo de goede sportgewoontes verder te zetten.” De app BruggeBeweegt is te downloaden voor zowel iOS als Android. Bruggelingen of organisaties die als gangmaker hun medewerking willen verlenen, kunnen ook terecht op www.bruggebeweegt.be of via info@bruggebeweegt.be

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier