St Laurentiuskerk Klerken plechtig heropend

Het St Laurentiuskoor verzorgde de gezangen tijdens de eucharistieviering. © ACK
Redactie KW

Zondag werd de kerk van Klerken heropend. De kerk was sinds mei 2013 gesloten door werkzaamheden.

Talrijke bijkomende dringende werken zorgden ervoor dat de voorziene heropening in november 2013 niet kon doorgaan. De kerk is volledig opgefrist en alle elementen die aan vervanging toe waren, zijn hersteld. Net geen volle kerk gelovigen kwam om 10.30 uur de heropening meevieren.

Er is niet veel veranderd: de stoelen staan iets meer naar voren geschikt en de doopvont, die vroeger links achter in de kerk stond, staat nu rechts vooraan bij het altaar. Door het verplaatsen van de doopvont is achteraan ruimte vrijgekomen om tijdelijke tentoonstellingen op te stellen. Momenteel kunnen de gelovigen voor en na de mis genieten van de werken van Emmanuel Schotte die er zijn foto’s over China tentoonstelt.

Het St Laurentiuskoor stond in voor de gezangen tijdens de eucharistieviering. Na afloop werden alle aanwezigen op een hapje en een drankje getrakteerd. Het algemeen gevoel onder de gelovigen is er een van opluchting: eindelijk onze eigen kerk terug.

(ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten