Spuitrobot tekent lijnen op nieuw grasveld KDC Ruddervoorde

Jo Roux van Cercle Brugge, Jeroen Vanhulle, terreinverzorger Franky Steelandt, terreinverzorger Luc Tanghe, Paul Vanhulle en Silvio Castronuova van Expo Line.© GST
Jo Roux van Cercle Brugge, Jeroen Vanhulle, terreinverzorger Franky Steelandt, terreinverzorger Luc Tanghe, Paul Vanhulle en Silvio Castronuova van Expo Line.© GST
Redactie KW

Een nieuw ingezaaid grasveld vraagt van de terreinverzorgers van KDC Ruddervoorde meer dan een halve dag werk om alle lijnen terug op het veld te spuiten, rekening houdend met de wettelijke afmetingen van het voetbalveld. Vrijdag 11 juni werd dit werk bij wijze van test uitgevoerd door een GPS-aangestuurde robot van Expo-Line.

“Ik sta versteld van de snelheid waarmee deze robot alle lijnen trekt op het veld”, vertelt terreinverzorger Luc Tanghe. “Als we dit manueel doen, hebben we ongeveer een halve dag nodig om alles via touwen en meetlatten uit te zetten. Deze machine doet dezelfde taak in amper 25 minuten.”

Gezamenlijke aankoop?

Ook Jeroen Vanhulle, die de grasmat ingezaaid heeft, was onder de indruk. “Het was een zeer interessante demo die we hier van Silvio hebben gekregen. Hij vertelde dat een zeer vlakke grasmat het mooiste resultaat van de belijning toelaat. Als ik alle lijnen hier op KDC Ruddervoorde zie, ben ik ook best trots op de mooie grasmat.”

De robot van Expo-Line, waaraan toch een kostprijs verbonden is van om en bij de 15.000 euro is voor KDC Ruddervoorde toch een zware investering. “Misschien kunnen we met de gemeente Oostkamp, de voetbalploegen van Oostkamp en Hertsberge eens samenzitten en kijken of we deze robot niet gezamenlijk kunnen aankopen”, zegt Jurgen Vandekerckhove. Jo Roux, verantwoordelijke exploitatie & community bij Cercle Brugge was ook uitgenodigd om deze demo bij te wonen. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier