Sprotjesfonds blijft maar gaan: al meer dan 40.000 euro ingezameld voor dieren in watersnood

Met het Sprotjesfonds zamelt dierenarts Joshua Dutré uit Kortrijk (links) geld in voor de dieren die zijn getroffen door de overstromingen. © a-TVK
Olaf Verhaeghe

De inzamelingsactie die de Kortrijkse dierendokter Joshua Dutré met het Sprotjesfonds heeft opgezet voor de door watersnood getroffen gebieden, heeft intussen meer dan 40.000 euro opgeleverd. “Dit overtreft alle verwachtingen”, aldus een ontzettend dankbare Joshua zondag al, toen de teller net de kaap van 20.000 euro had gerond. “We zullen de drie asielen absoluut kunnen steunen en er is zelfs ruimte voor meer.” Storten kan nog altijd via deze link.

Hij hoopte stilletjes op 5.000 euro om drie asielen in Luik te kunnen steunen, maar de inzamelingsactie van dierendokter Joshua Dutré uit Kortrijk leverde maar liefst acht keer zoveel op. Zondag steeg het bedrag boven 20.000 euro uit, maandagmiddag werd de kaap van 40.000 euro (!) gerond. “Dit overtreft alle verwachtingen. Het is echt fantastisch”, glundert de dierenarts die zich drie jaar geleden mee ontfermde over het mishandelde katje Sprotje.

Dokter Joshua startte de inzamelingsactie om de dieren die getroffen zijn door de watersnood van eind vorige week te kunnen helpen. “Het menselijk leed is er uiteraard enorm, maar ook heel veel dieren zijn in de problemen gekomen”, vertelde hij eerder.

“De lokale asielen en dierenartsen tellen alles in het werk om gewonde dieren te helpen – van honden en katten over grotere huisdieren tot zelfs paarden en koeien. Ze raakten onderkoeld in het water, ze raakten gewond door meegesleurd te worden in de snelstromende rivieren,… Ik hoorde al verhalen over pootamputaties, om het leven van dieren te kunnen redden. Maar ook baasjes die door de waterellende alles kwijtraakten, hebben hulp nodig om dierenvoeding te kopen. De dierenartsen en asielen zijn echt aan het verdrinken in de vragen, de kosten blijven oplopen en de kassa raakt er stilaan leeg.”

Met zijn Sprotjesfonds riep dierendokter Joshua, ook bekend van het VTM-programma Beestig, op om drie asielen – SOS Poilus in Pepinster, Sans Colliers ASBL en Animal Sans Toit – te ondersteunen. “Dat zal absoluut lukken, maar er is dankzij alle donaties ruimte voor veel meer”, aldus de Kortrijkse dierenarts. “De komende dagen ga ik uitzoeken welke lokale initiatieven nog fondsen kunnen gebruiken; We zullen er zeker voor zorgen dat de juiste steun bij de juiste dieren terechtkomt.”

Wie dat wil, kan nog altijd online storten via het Sprotjesfonds of rechtstreeks via BE26 0689 1090 7829. Het geld moet dienen om dierenvoeding en dierenartskosten te blijven bekostigen.

Het verhaal van het kleine zwarte katje Sprotje uit Kortrijk liet in de zomer van 2018 niemand onberoerd. In de nasleep van de mishandeling van de poes die door dierenartsen Joshua Dutré en Valerie Huvaere van de praktijk Overleie in Kortrijk werd gered, werd het Sprotjesfonds opgericht. Die vzw biedt allerlei initiatieven om dieren te helpen financiële ondersteuning.

Lees ook: Hoe stelt Sprotje het vandaag? “Nog steeds bang van oven, maar geen pijn meer”

Lees ook: Crowdfunding voor Sprotje brengt al ruim 12.000 euro op, 9.000 euro voor goede doelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier