Spreuken fleuren Oostkampse handelszaken op voor Week van de Geestelijke Gezondheid

Tijdens de rondgang naar de deelnemende handelaars hielden burgemeester en schepenen even halt bij de etalage van juwelier Van Quathem in de Kortrijksestraat. Uiteraard koos men daar een spreuk rond het halt houden van onze (drukke) tijd. Iets dat uitstekend paste op het uitstalraam van de horloges. © PH
Redactie KW

Vanaf 1 oktober zijn er spreuken te lezen op ramen van etalages van Oostkampse handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken wil de gemeente bij de inwoners een instant glimlach opwekken en hen een goed gevoel geven. Deze actie kadert in de Week van de Geestelijke Gezondheid.

“Het gaat niet altijd goed met de geestelijke gezondheid van de Vlaming”, weet burgemeester de Keyser te vertellen, “Eén op drie Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven die moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.”

“De acties die naar aanleiding van de 10-daagse van de geestelijke gezondheidszorg worden georganiseerd hebben als thema: ‘Samen Veerkrachtig’. Hiermee wordt verwezen naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Daarom werden de Oostkampse handelaren opgeroepen om deel te nemen aan de actie: ‘Spreuken in het straatbeeld’. Spreuken en leuke gedachten om even bij stil te staan. 14 handelszaken hebben zich ingeschreven op de spreukenactie. Ze creëren zichtbaarheid naar de inzet voor de zorg voor geestelijke gezondheid van ons allen. Bij de helft van de betrokken winkeliers kwamen vrijwilligers langs om de spreuken te schrijven.”

Handelaars die nog willen meedoen aan de actie, nemen best contact op met de dienst lokale economie: 050 819 860

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier