Sportwedstrijden worden opnieuw toegelaten in Langemark-Poelkapelle

Burgemeester Lieven Vanbelleghem is tevreden dat hij enkele versoepelingen mag bekendmaken. © PC
Redactie KW

De coronacijfers evolueren positief in Langemark-Poelkapelle en dus worden de maatregelen versoepeld. Zo worden alle sportwedstrijden vanaf zaterdag weer toegelaten, net zoals verschillende evenementen vanaf 1 september.

Vanaf zaterdag 21 augustus kunnen sportwedstrijden opnieuw gespeeld worden in Langemark-Poelkapelle, voorlopig nog zonder publiek tot 1 september. Trainingen mogen zowel binnen als buiten plaatsvinden, zonder publiek weliswaar, en de groepskleedkamers blijven gesloten.

Het gemeentebestuur laat ook weten dat evenementen, festiviteiten en activiteiten opnieuw mogelijk zijn vanaf 1 september. Als je overweegt een activiteit te organiseren, dan moet je wel eerst het document ‘Covid Event Risk Model’ invullen om na te gaan als het event in alle veiligheid kan plaatsvinden.

Op het hele grondgebied blijft wel de verplichting om altijd een mondmasker bij zich te hebben. Dat geldt voor alle inwoners vanaf 12 jaar, met uitzondering van wie een geldige medische reden heeft om geen mondmasker te dragen.

(xcom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier