"Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen te sluiten tot en met 31 maart", zegt de Groep in een persmededeling. Per direct worden alle Sportoase-sportcentra gesloten.

"We willen wel alle bezoekers geruststellen, FOD volksgezondheid geeft aan dat zwemmen of sporten geen enkel hoger risico met zich mee brengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater", luidt het verder. "We willen met deze sluiting tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen."

Sportoase heeft in West-Vlaanderen twee vestigingen: in Roeselare en Knokke-Heist.

"Na een grondige analyse van de richtlijnen rond het beperken van de risico's en de mogelijke overdracht van het coronavirus, is in overleg met alle gemeentelijke instanties, besloten om alle 16 operationele Sportoasevestigingen te sluiten tot en met 31 maart", zegt de Groep in een persmededeling. Per direct worden alle Sportoase-sportcentra gesloten. "We willen wel alle bezoekers geruststellen, FOD volksgezondheid geeft aan dat zwemmen of sporten geen enkel hoger risico met zich mee brengt. Onze zwembaden, en bij uitbreiding al onze sportcomplexen, zijn een gezonde omgeving waar de lucht voortdurend ververst wordt. Bovendien kunnen virussen niet overgedragen worden door zwembadwater", luidt het verder. "We willen met deze sluiting tijdig onze verantwoordelijkheid opnemen en vermijden dat groepen bij elkaar komen om zo het risico op een exponentiële verspreiding van het virus te voorkomen."Sportoase heeft in West-Vlaanderen twee vestigingen: in Roeselare en Knokke-Heist.