Sportman en sportvrouw van het jaar verkozen in Oostrozebeke

De winnaars. © CLY
Redactie KW

Tijdens een wervelende sportshow in het OC Mandelroos werd tussen de verschillende sportacts in, de namen bekend gemaakt van de kersverse sportlaureaten: sportman en sportvrouw van 2019.

In de categorie sportvrouw van het jaar waren er drie genomineerden: Kelly Debruyne (motorcross), Charlene Ottevaere (triatlon) en Tracy Vullers (atletiek). Het was uiteindelijk Charlene Ottevaere die het voor de vierde keer op rij haalde. Charlene nam onder andere voor de tweede keer deel aan de Iron man in Hawaï waar zij een 6de plaats behaalde dames leeftijdscategorie 35-39. Daarmee eindigde ze er als beste Belgische atlete.

Voor de trofee van sportman van het jaar waren er eveneens drie genomineerden: rolstoeltennisser Ivan Kindt, Dirk Lannoo (atletiek) en Marvin Vanluchene en bakkenist Ben Van den Bogaert. Vorig jaar werden zij vice wereldkampioen motocross discipline zijspan. Zij hadden ook nog eens vier grand prix overwinningen op hun palmares waarvan twee in België, GP Tsjechië en GP Frankrijk. Marvin en Ben trokken aan het langste eind.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier