Sportievelingen met een beperking proberen sporten uit in Oostende

Tafelvoetballen stond op het programma bij de 'stappers'. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Zaterdag werden heel wat sportievelingen met een fysieke beperking ontvangen in de Koninklijke Stallingen in Oostende voor de FUNday.

Bewegen en sporten is voor iedereen even belangrijk. Ook voor mensen die minder goed te been zijn. Tijdens de FUNday konden mensen die een fysieke beperking hebben genieten van sport en beweging op maat van hun beperking. “Rolstoelgebruikers en mensen die nog kunnen lopen, maar toch beperkt zijn, kregen een programma op maat aangeboden. Daarnaast werd elke deelnemer begeleidt tijdens de sportdag“, vertelt Jessica De Smet, directeur van de Vlaamse G-sportfederatie Parantee-Psylos.

“De rolstoelgebruikers werden onderworpen aan rolstoelbasketbal, boccia, darts, duiken en hocky. De stappers, dat zijn dan de mensen met een beperking die wel nog kunnen lopen, konden tafeltennissen, voetballen en aan karate of judo doen. ‘s Middags speelden de rolstoelbasketters van The Dukes een demonstratiewedstrijd.”

Hannelore Vens, bekend van het VTM-programma ‘Over Winnaars’ met Koen Wauters, is het gezicht van het initiatief van vzw Parantee-Psylos. Ooit verloor ze beide benen en ze is op vandaag een mooie zwemcarrière aan het uitbouwen. “Sport is de beste manier om je hoofd leeg te maken, om je grenzen te verleggen en mensen te ontmoeten die begrijpen hoe het is om met een beperking te leven”, weet Hannelore. Ook het bekende gezicht probeerde verschillende sporten uit.

“We willen zoveel mogelijk mensen met een beperking laten proeven van G-sport. De FUNday maakt deel uit van de FUNdamentals, ons project laagdrempelig sporten, waarbinnen we vooral niet-actieve personen met een beperking willen overtuigen van de voordelen van sport en beweging“, aldus Jessica De Smet.

(JRO)

Annelore Vens, bekend van 'Over Winnaars' is het gezicht van het initiatief.
Annelore Vens, bekend van ‘Over Winnaars’ is het gezicht van het initiatief.© Jeffrey Roos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier