Sportief Beernem wil Beernemnaar in coronacrisis toch doen bewegen

Vlnr: Carlos Croene (erfgoedraad), Maïté Teirlinck (voorgrond), Lloyd Henneman (achtergrond) en burgemeester Jos Sypré. © (Foto AVH)
Redactie KW

De Facebookgroep ‘Beernem Sportief’ lanceert intussen haar derde wandel- of fietsroute. Met ‘Kanaaldorp Sint-Joris’ willen de organisatoren de Beernemnaar een alternatief bieden voor het jaarlijkse kermisweekend van Sint-Joris, dat normaal afgelopen weekend plaatsvond.

Met de verschillende wandelingen willen Maïté Teirlinck en kompanen de inwoners van de gemeente activeren. “We proberen alle sport- en bewegingsactiviteiten in Groot-Beernem zoveel mogelijk kenbaar te maken om op die manier het sport- en bewegingsaanbod in Beernem in de kijker te zetten en zo zoveel mogelijk Beernemnaars motiveren om te sporten en te bewegen”, reageert Teirlinck.

Tot nu toe beperkte de Facebookgroep haar activiteiten tot het promoten van sportactiviteiten van Beernemse sportclubs. “Ondertussen hebben we de kaap van 600 leden bereikt. Aangezien het sportclub-leven door de coronacrisis op een laag pitje draait, willen we de Beernemnaar toch doen bewegen. En dat door wandel- of fietsroutes te creëren die via een app op eigen houtje kunnen doorgaan. Tegelijkertijd kunnen de deelnemers iets bijleren over onze gemeente”, legt mede-organisator Lloyd Henneman verder uit. “We hopen op die manier iedereen in deze #blijfinuwkot-periode toch ‘binnen de vastgelegde corona-richtlijnen’ te motiveren om te bewegen.”

Lloyd en Maïté tonen de app waarop wandel- of fietsroutes staan.
Lloyd en Maïté tonen de app waarop wandel- of fietsroutes staan.© AVH

Begin april lanceerde Teirlinck een eerste wandeling:'”Beernem Platse’, een digitale leerwandeling die werd opgezet als stage-opdracht door studente lager onderwijs en mede bestuurslid Maïté Teirlinck. Daarnaast lanceerden ze ook een eerste fietstocht: ‘de Oedelemse kapelletjestoer’. “Nu hebben we een 3de item klaar. Een wandeling ‘Kanaaldorp Sint-Joris’ van ongeveer 7,5 kilometer in en door St-Joris langs een 25-tal ‘highlights’ waarover meer informatie te lezen is in de app”, legt Henneman verder uit. De wandeling wordt nu gepubliceerd omdat de inwoners van Sint-Joris in normale omstandigheden afgelopen weekend hun jaarlijkse kermisactiviteiten zouden organiseren. Door de coronacrisis kon dat kermisweekend niet doorgaan, de interactieve wandeling moet nu een waardig ‘corona-proofed’ alternatief worden.

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.