Sporthal Onze Kinderen wordt vernieuwd én uitgebreid

Onder andere hockeyclub Roeselare Rangers heeft op Onze Kinderen zijn thuisbasis. Hier zie je voorzitter Goswin Timmermans tussen enkele van de vele jeugdspelers. © Jos Bogaerts
Philippe Verhaest

De polyvalente sporthal Onze Kinderen in Rumbeke wordt vernieuwd én uitgebreid. “Die renovatie is nodig omdat zowel school, recreatie- als competitiesporters de plek intensief gebruiken”, verduidelijkt sportschepen José Debels (CD&V).

De sporthal Onze Kinderen in Rumbeke is al jaren een vaste waarde in het sportieve aanbod van de stad Roeselare. “De renovatie is nodig om meer comfort en toegankelijkheid mogelijk te maken”, stelt schepen van Sport José Debels (CD&V). “We investeren ook in energiezuinige technieken.”

De sporthal kent een drukke bezetting door scholen en heel wat sportclubs. “Ze is ook de thuis van veel individuele sporters. Daarnaast hebben vakantiekampen, tornooien en andere sportieve evenementen er hun stek. In 2017 werd de sportsite al uitgebreid met outdoorsportvelden, zowel in natuurgras als in kunstgras. Hockeyclub Roeselare Rangers en Rugby RSL hebben er hun thuisbasis. Ook daardoor is het aantal sporters op de site verveelvoudigd.”

Hedendaagse noden

De sporthal voldoet gebouwtechnisch niet langer aan de geldende wetgeving op vlak van energie en duurzaamheid. “Sporttechnisch voldoet de sporthal niet meer aan de hedendaagse noden van een moderne en multifunctionele omnisporthal. Bovendien is de sporthal niet aangepast aan de vernieuwde sportieve omgeving met de outdoorsportvelden en de gewijzigde mobiliteit. Een totaalrenovatie dringt zich dan ook op. Daarnaast moet de sporthal aangepast worden aan de combinatie van indoor- en outdoorsporters op de site. Daarom worden het sanitair blok en de kleedruimtes uitgebreid met een afzonderlijke toegang voor binnen- en buitensporters.”

De toegang tot de sporthal wordt aangepast en verplaatst. “We houden uiteraard rekening met het gebruik van de parking. We voorzien ook een ingang die afgescheiden is van de effectieve sportruimte, zodat sporters en publiek elkaar niet hinderen.”

“De kostprijs voor de renovatie wordt geraamd op 2,5 miljoen euro. Tijdens de gemeenteraad van maandag 18 november zal een ontwerper aangesteld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier