Sporten op maat met een personal trainer in Deerlijk

Hendrik Destoop zorgt als personal trainer voor individuele begeleiding in zijn trainingsstudio. © (foto DRD)
Redactie KW

Nu de zomer er stilaan zit aan te komen, lopen heel wat mensen er graag wat strakker bij. Voor fitte inspiratie, voedingsadvies, trainingsschema’s en persoonlijke begeleiding kan je in Deerlijk terecht bij personal trainer Hendrik Destoop.

Hendrik Destoop (33), partner van Loes D’Heedene en fiere papa van Lucia en Vic, heeft zijn trainingsstudio in het vroegere sorteercentrum van B-Post in de Hoogstraat in het centrum van Deerlijk. Hij werkte jarenlang voor Garage Ghistelinck in Waregem en combineerde die job, na ettelijke jaren avondonderwijs (cursussen basis fitnessinstructeur, trainer B en spierdefinitie), een tijdje met die van personal trainer in Oxygen (Waregem). Dat laatste beviel hem dusdanig dat hij besliste om een eigen trainingscentrum uit de grond te stampen.

“Werken aan de algemene gezondheid op basis van persoonlijke trainingsschema’s en voedingsadvies voer ik hoog in het vaandel”, verduidelijkt Hendrik.

Sessies van één uur

“Mijn doelpubliek is heel divers: enerzijds mensen die gewicht willen verliezen en anderzijds ‘sportspecifieke’ klanten die bepaalde onderdelen willen verbeteren: sneller sprinten, hoger springen… Ik heb een heel uiteenlopend publiek. Ik pleit vooral voor een persoonlijke begeleiding. Individuele aanpak staat centraal.”

“Het is de bedoeling om iedereen een sportieve uitdaging op maat aan te bieden. We starten altijd met een intakegesprek om specifieke eisen vast te leggen: doelstellingen, motivatie, voedingsgewoonten… Daarna stellen we een plan op: trainingsschema’s, voedingsadvies… Alle sessies duren één uur. Tijdens deze sessie ben ik enkel en alleen met de klant aan het werk.”

“Mijn trainingsstudio is geen openbare fitness, maar een eigen trainingsruimte die ik zelf vanuit mijn expertise en ervaring op het terrein heb uitgebouwd. Voor de inrichting heb ik nauwgezet een gevarieerd aanbod van kwalitatieve toestellen geselecteerd. Alle niveaus kunnen hier terecht: van de beginnende, recreatieve sporter tot doorwinterde krachtpatsers.”

“Sinds kort krijg ik in mijn trainingsstudio assistentie van Tibo Vandewalle. Voor wie de huidige conditie in kaart wil brengen en gericht en efficiënt richting een bepaald doel wil trainen, vertrekken we vaak vanuit een uithoudingstest op de loopband of fiets. Dat is een proef waarbij de intensiteit (wattage voor fietsers en loopsnelheid voor lopers) geleidelijk aan wordt opgedreven. Tijdens de test worden de hartslag en het geleverde vermogen gemonitord en na elke blokje wordt de lactaatconcentratie in het bloed gemeten aan de hand van bloedstaaltjes uit de vingertip of oorlel.”

“Dat levert niet alleen een nauwkeurige bepaling van de individuele inspanningsdrempels op maar is ook een goede vertrekbasis voor het opstellen van individuele trainingsprogramma’s voor de recreatieve of competitieve loper, wielrenner, duatleet of triatleet”, klinkt het. (DRD)

Info: Hendrik Destoop, Hoogstraat 105B, 0497 73 38 06 en info@hendrikdestoop.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.