Sporten en griezelen op Zombietrail in Staden

Organisatoren en meewerkende verenigingen rekenen op een pak deelnemers voor de derde Zombietrail die plaatsvindt op zaterdag 26 oktober. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Na twee succesvolle edities vindt op zaterdag 26 oktober de derde editie van de Zombietrail plaats. De Zombietrail wordt bij deze editie voor het eerst rond een thema opgebouwd: The Circle of Life. De opbrengst gaat naar twee goede doelen.

“De Zombietrail heeft één grote doelstelling”, weet woordvoerder Wouter Van Vooren. “We willen mensen samenbrengen ongeacht hun fysieke of mentale beperking, geloofsovertuiging, leeftijd of ras. De Zombietrail staat dan ook open voor zowel geoefende lopers, wandelaars, gezinnen als voor mensen met een beperking.”

dit jaar Slechts één parcours

“In tegenstelling tot de vorige edities is er slechts één parcours van ongeveer 5 kilometer. De eerste lopers starten vanaf 18.30 uur. Nadien starten tot omstreeks 20.30 uur in verschillende waves de wandelaars, de rolstoelgebruikers en de gezinnen. Het parcours wordt volledig aangepast voor rolstoelen en kinderwagens. Mensen met een beperking zijn en blijven immers een belangrijke doelgroep voor ons.”

“Onderweg doorkruisen de deelnemers verschillende ‘zombiezones’. In tegenstelling tot de vorige jaren zijn de zombiezones bij deze editie geen losse flodders maar wordt gewerkt rond een thema. Daarbij werd voor ‘The Circle of Life’ gekozen.”

“Voor de uitwerking van de zombiezones doen we een beroep op verenigingen. In totaal zijn er een twintigtal zones voorzien. Dit jaar hebben onder andere de studentenfanfare Ghendt, de vzw Autisme Westhoek, de Vriendenkring Brandweer Staden en de Chirojongens en -meisjes Staden al toegezegd om elk een zone voor hun rekening te nemen.”

“Verenigingen die de taak op zich willen nemen om een zombiezone in te kleden, kunnen zich nog steeds melden. Er valt daarbij overigens een centje te verdienen. Vanaf vijf personen wordt 125 euro gestort op de rekening van de vereniging, vanaf 10 personen 250 euro.”

“Na de trail kan nagepraat worden in onze gezellige bar in en om gemeenschapscentrum Het SWOK. Die zal volledig ingekleed zijn in het thema Hemel en Hel. Je kan er ook genieten van het biertje ‘Les Deux Morins’. Bij elk editie promoveren we immers een bier uit de omgeving tot ‘Zombier’. Alexander Delmaere uit Staden en Christophe Goderis uit Geluwe brachten ‘Les Deux Morins’ eerder dit jaar op de markt.”

“Voor de eerste editie van de Zombietrail daagden 1.324 deelnemers op”, gaat Wouter verder. “Vorig jaar waren dat er maar liefst 1.929. Dit jaar mikken we op maximum 2.000 deelnemers. Meer mensen kunnen we om veiligheidsredenen immers niet toelaten.”

Mensen met een beperking zijn en blijven een belangrijke doelgroep voor ons

“Naar goeie traditie schenken we de opbrengst van de inschrijvingen aan goede doelen. Dit jaar zijn dat Akabe Kortemark en vzw De Zonnebloemblaadjes. Akabe is een afdeling van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking. Sinds vorig jaar is er ook een Akabegroep in Kortemark actief. De Zonnebloemblaadjes is een vereniging van vrijwilligers die zich inzet voor 6- tot 18-jarigen met een fysieke beperking. Hoofdgebeuren is het jaarlijkse zomerkamp.”

“Aan de trail is ook een wedstrijd voor scholen en jeugdverenigingen verbonden. We vragen alle scholen en jeugdverenigingen uit de wijde omgeving om Halloween-lampionnetjes te knutselen en daar vervolgens met de hele groep een leuke een originele foto van te maken. De lampionnen zullen gebruikt worden als inkleding van het parcours. Deelnemers aan de trail kunnen de winnende foto kiezen op een formulier dat hen voor de start bezorgd wordt.”

Inschrijven vanaf 1 september

Er kan voor de trail vanaf 1 september ingeschreven worden via www.zombietrail.be totdat de limiet van 2.000 deelnemers bereikt is en dit tot uiterlijk maandag 21 oktober. Deelnemen kost 7 euro per persoon. Iedereen ontvangt ook een goodiebag.

Sponsors of verenigingen die willen meewerken kunnen zich melden via respectievelijk sponsoring@zombietrial.be en info@zombietrail.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier