Sportdienst wil elke Kortrijkzaan aan het bewegen krijgen

Redactie KW

Met een brochure, een sportoutfit en de stappenclash wil de Kortrijkse sportdienst iedereen uit huis krijgen om te bewegen.

Omdat Kortrijk een jaar lang Europese Sportstad is, staan er heel wat sportieve acties op het programma. In maart staat het ‘buiten bewegen’ in de kijker. Team Sport nam samen met Kortrijk Fietst, museum Texture, vzw Mobiel, Toerisme en andere partners het voortouw om het aanbod van ‘buiten bewegen’, al dan niet onder begeleiding, in kaart te brengen. Het resultaat is een brochure rond het thema bewegen, beleven en ontmoeten. De brochure valt in 43.000 bussen in de week van 19 tot 23 februari.

Lopen en wandelen

Vzw Sportplus lanceert opnieuw een aantal cursussen ‘leren lopen’, om nog meer mensen met een goede voorbereiding aan het lopen te zetten. Inschrijven kan via www.kortrijk.be/webshop. Er zijn ook tal van loopgroepen die op eigen ritme oefenen. Zo zijn er jaarlijks meer en meer deelnemers aan de kalenderloop (1 km op 1 januari, 2 km op 2 februari, 3 km op 3 maart…). In de Facebookgroep van ‘Lopen in Kortrijk’ zijn er al een 1000-tal volgers die aan ervaringsuitwisseling doen.

Wandelen vormt meer en meer een volwaardig alternatief. “Dat het voor alle leeftijden is, blijkt duidelijk uit het voorbeeld van de Kwiek Beweegroute, een wandeling langs de Leieboorden, waarbij 16 oefeningen op stoeptegels de leidraad vormen. Verder wil Kortrijk ook het label van de ‘actiefste stad’ binnenhalen want we tekenden in voor de 10.000 stappenclash tussen gemeenten van 1 tot 31 mei. Een kleine stap voor de mens …een grote stap voor je gezondheid”, klinkt het bij de sportdienst. Inschrijven kan op www.kortrijk.be/10000stappenclash.

Fietsen

De stad wil in 2018 ook het label van Fietsstad binnenhalen. Met vzw Mobiel heeft Kortrijk een partner die deze activiteit faciliteert en stimuleert. Infrastructureel zijn er al heel wat ingrepen gebeurd waardoor het fietsen in en rond de stad ook een belevenis is geworden. Vanuit het Streekbezoekerscentrum vertrekken vele thematische fietsroutes. Kies je voor een teambuildingactiviteit of een familiedag, dan kan je met een gids de vlassersstad verkennen. Bij Mobiel kunnen ook cursussen voor elektrisch fietsen gevolgd worden.

Vzw Sportplus wil met de cursussen quickfit outdoor, bootcamp outdoor en wandelvoetbal ook die mensen bereiken die op een ander manier de conditie willen onderhouden. “En we lanceren een specifiek loop- en fietstruitje in dit sportjaar”, weet schepen van Sport An Vandersteene. De truitjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 mei en kan je nu al bestellen via www.kortrijk.be.

Wie nu al mailt naar sportdienst@kortrijk.be maakt kans op een waterfles (250 exemplaren) van Europese sportstad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier