Sportdienst verhuist naar het Regenboogstadion

Schepen Rik Soens en collega-schepen Kristof Chanterie op de plaats van het lelijkste plekje in het stadscentrum dat volledig verdwijnt om een doorsteek naar de stadionvijvers en het Pand mogelijk te maken. (foto DJW)
Schepen Rik Soens en collega-schepen Kristof Chanterie op de plaats van het lelijkste plekje in het stadscentrum dat volledig verdwijnt om een doorsteek naar de stadionvijvers en het Pand mogelijk te maken. (foto DJW)
Jacques Sys
Jacques Sys Jacques Sys is hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

WaregemNaast de grootschalige herinrichting en vernieuwing van het Pand zijn er nog de grote omgevingswerken rond de stadionvijvers. Tegelijk zal de stedelijke sportdienst verhuizen naar het Regenboogstadion. In de gemeenteraad van januari of februari zal het schepencollege de goedkeuring vragen voor de aankoop van de nodige ruimte op de verdieping van het stadion, kant Meersstraat.

Schepen van Financiën & Patrimonium Rik Soens verduidelijkt dat de werken in het Pand volledig los staan van de andere geplande werken. “Het Pand kost ruim 15 miljoen euro. Met erelonen en onkosten daarbij kom je op een bedrag van rond de 17 miljoen euro. Wat met de omgeving rond het Pand gebeurt, de omgevingswerken dus, maakt deel uit van een ander financieel dossier”, aldus schepen Soens.

“Die omgevingswerken omvatten twee grote projecten”, vult collega-schepen van Sport en Lokale Economie Kristof Chanterie aan. “Het eerste project is de sloop van een deel van de esplanade en de piramide van Cinéstar. Die maakt plaats voor een groene helling met wandelpaden richting stadionvijvers. Daarbij verdwijnt ook de boulodroom van petanqueclub De Bevers. Die vereniging krijgt van de stad een nieuw lokaal op de site waar nu nog de brandweerkazerne gevestigd is in de Weverstraat. Tegelijk wordt nabij de boulodroom alles gesloopt om op die manier een grote doorsteek te maken naar de Meersstraat. Op die manier verdwijnt een van de lelijkste plekjes in het stadscentrum en krijg je tegelijk vanuit de Meersstraat een prachtig groen zicht op de stadionvijvers.”

“In het verlengde daarvan zal de sportdienst, die momenteel nog in de aangrenzende lokalen van sportcentrum de Treffer is gehuisvest, verhuizen naar het Regenboogstadion, kant Meersstraat. Maar eerst moet de gemeenteraad daarvoor nog zijn goedkeuring geven voor de aankoop van de ruimte over de verdieping van de zogenaamde sfeertribune van het stadion. Los van het Pand zal nog een andere ontwerper en aannemer aangesteld worden.”

nieuwe parking

Het tweede groot omgevingsproject is de aanleg van een nieuwe, groene parking in de Meersstraat die aansluit op de nieuwe doorsteek naar de vijvers en ook op de nieuwe ingang naar het Pand. Daarvoor moet café Het Peerdeke gesloopt worden. De ontwerper is bezig met het plan dat normaal gezien eind januari af zal zijn. Zowel voor het eerste als voor het tweede project is nu al een initieel begrotingsbedrag van telkens 2 miljoen euro ingeschreven. (Jan Decock)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.