Sportdienst lanceert Strava-project

Schepen voor Sport Frederik Sap, Cedric Devos en Kristof Devriendt willen de inwoners van Hooglede aan het sporten krijgen.© JT
Schepen voor Sport Frederik Sap, Cedric Devos en Kristof Devriendt willen de inwoners van Hooglede aan het sporten krijgen.© JT
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

In navolging van de campagne #Sporter van 8830 van vorig jaar, lanceert de gemeentelijke sportdienst van Hooglede nu een Strava-project onder de noemer ‘Sporters van 8830’. Maandelijks krijgen de inwoners een nieuwe sportieve uitdaging voorgeschoteld.

“Sporten tijdens de coronapandemie is niet zo evident”, verduidelijkt schepen voor Sport Frederik Sap (Allen 8830). “Het sportaanbod was het voorbije jaar vrij beperkt. Iedereen kan zich nu aansluiten bij ‘Sporters van 8830’. In zes weken tijd bracht dit al 200 clubleden op.”

“Elke maand lanceren we een challenge”, aldus Cedric Devos. Cedric loopt stage bij de sportdienst en bedacht voor twee jaar ver voor elke maand een challenge.

#sportervan8830 bundelt de krachten met #geho op Strava – https://www.strava.com/clubs/869506/posts/15416137

Geplaatst door Gemeente Hooglede op Donderdag 1 april 2021

“In maart daagden we onze inwoners uit om in totaal 40 kilometer te lopen. Voor de maand april is het doel om 350 kilometer te fietsen. Wie de uitdaging tot een goed einde brengt, kan telkens een gadget ophalen bij Infopunt Trimard. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met leuke zonnebrillen en minisportrugzakjes met een handdoek.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.