https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sportdienst De Haan roept fietsers en wandelaars op tot hoffelijkheid

De boodschap op de bordjes is duidelijk.© WK
De boodschap op de bordjes is duidelijk.© WK
Redactie KW

De sportdienst van De Haan plaatste onlangs op het hele grondgebied bordjes om de vele wandelaars en fietsers in goede banen te leiden. Er wordt ook opgeroepen om hoffelijk te zijn.

“Dat was nodig, want met de extra drukte was er de laatste tijd veel overlast”, zegt schepen van Sport Mathieu Delbarge. “Onder meer in de Duinbossen zie je door corona nu nog meer mountainbikers dan anders. Dat wekt af en toe ergernis op bij wandelaars, maar ook bij lokale mountainbikers die zich wél aan de regels houden. Elk dient zich aan de voorziene paden te houden”, aldus Delbarge.

Ook op andere plaatsen, zoals hier aan de wandelbrug in Vosseslag, doken de bordjes op. “Met die extra signalisatie willen we sportievelingen en recreanten ook nog eens aansporen om op een respectvolle manier met de natuur om te gaan. Op sommige plaatsen, zoals aan de Kerremelkpit, worden de duinen gewoon kapotgereden”, klinkt het.

(WK)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten