Sportdag Onbeperkt Wild! is schot in de roos

© LOO
Redactie KW

De sportdag Onbeperkt Wild! vond dinsdag plaats in het provinciaal domein De Gavers. Het is een sportdag voor personen met een beperking.

Op dinsdag kwamen er ruim 1.000 mensen met een beperking van over heel West-Vlaanderen langs in Harelbeke voor Onbeperkt Wild!, een sportdag voor elke beperking en elke leeftijd. De Sportdienst bood een 30-tal activiteiten aan: van een huifkartocht en muurklimmen tot minigolf, taekwondo en een rondvaart. Het is ieder jaar opnieuw een dag vol sport, spel en plezier voor onze kinderen“, zegt Veerle van Dominiek Savio Gits. “Ze kijken daar erg naar uit want ze mogen op voorhand hun keuze maken wat ze willen doen. Ze zaten op de go-carts en deden zwaardvechten. Het bevalt hen enorm. Na de picknick is het nu tijd voor het springkasteel”, aldus Sara van Mijn Oogappel Marke.

Sportdag Onbeperkt Wild! is schot in de roos
© LOO

Ook de rolstoelpatiënten van Zonnebloem Heule waren aanwezig. “We opteerden voor een boottocht. Ze kunnen hen met een speciale lift in de boot krijgen. We zien ze direct opleven want ze beleven iets prettigs“, zeggen begeleiders Luna, Jade en Maité. Rode Kruisvrijwilligers Rudy en Luc: “We doen dit al jaren met veel plezier en zij hebben er een nog groter plezier aan. Gelukkig is het een mooie dag.” Patrick is de kapitein van de boot. “Het is genieten voor hen en voor ons.”

Sportdag Onbeperkt Wild! is schot in de roos
© LOO

De kinderen van Zonneburg Waregem waren ook aanwezig. “We doen dit voor de tweede keer. Het blijft voor hen een superdag met go-cart en een hindernisparcours in het bos. Voor hen is alles prima“, zeggen juffen Sofie en Hannelore. “Het Uilespel is best leuk. We moeten onze weg zoeken en een puzzel oplossen”, getuigen Kiran en Brent. “Het is een zeer leuke dag.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier