Sportcentrum in Lichtervelde wordt omgedoopt tot Sportcentrum Gilbert Desmet

© Foto Kurt
© Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Het vernieuwde sportcentrum in Lichtervelde wordt straks omgedoopt tot Sportcentrum Gilbert Desmet. Smetje wordt op 3 februari 90 jaar en is sinds kort ereburger van de gemeente.

2021 wordt het jaar van ‘Smetje’. Gilbert Desmet wordt de nieuwe ereburger van de gemeente en viert op 3 februari zijn 90ste verjaardag. Verjaardagswensen voor de Lichterveldse wielerkampioen kunnen nog steeds in de gele brievenbus aan het gemeentehuis gepost worden. Tijdens het feestjaar voor de voormalige geletruidrager in de Ronde van Frankrijk staan tal van evenementen op de planning, tenminste als corona geen roet in het eten blijft gooien.

Naast de titel van ereburger valt Gilbert Desmet nog een andere mooie eer te beurt. Het vernieuwde sportcentrum wordt naar hem vernoemd. Ook die nieuwe naam wordt nog feestelijk ingehuldigd, eens de maatregelen het toelaten.

Toen het vernieuwde sportcentrum, met onder meer een nieuwe voetbalkantine, nieuwe kleedkamers en een gloednieuwe dojo voor de judoclub, werd geopend, schreef het gemeentebestuur tevens een wedstrijd uit voor een nieuwe naam. Een 40-tal inzendingen kwamen binnen, maar het was na afsluiten dat Patrick Cornillie met het voorstel afkwam om Gilbert Desmet op deze gepaste wijze te eren.

101 overwinningen

Gilbert Desmet behaalde in zijn wielerloopbaan maar liefst 101 overwinningen. ‘Smetje’ droeg in twee edities van de Ronde van Frankrijk het geel. En hij wordt nog vaak over zijn Tourverleden aangesproken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier