https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sportcafé in Heule is amper vijf dagen open en dak is alweer lek

De uitbaters mogen alweer aan de slag met emmers. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Het eerste grote examen van het dak van het sportcafé in Heule is een grote buis. Het dak van het sportcafé werd onlangs vernieuwd nadat het op 18 juni 2020 op instorten stond na hevige regenbuien.

Voor de veiligheid sloot men toen dadelijk het café tot na de herstellingswerken. Na vijf dagen terug open te zijn, sijpelt er bij de eerste grote regenbui alweer water naar binnen. “We hebben 14 maanden moeten wachten om terug te kunnen openen en zitten weer met waterinsijpeling”, zegt Nick Verhaeghe.

Er sijpelt water binnen in de berging, in de cafézaal en achter de toog. “Hopelijk verergert het niet bij een langdurige regenbui”, vertelt de uitbater. “Het is niet zo erg als toen het noodlot toesloeg maar het mag toch niet dat er in het splinternieuw dak van mijn vernieuwde zaak al lekken zijn.”

Het sportcafé kreeg na de waterramp een totale face lift. “Gelukkig konden we twee zomers de cafetaria van het Kortrijks openlucht zwembad in de Abdijkaai runnen. Zo konden we deels de 14 maanden overbruggen. Nu mogen de tegenslagen stoppen”, besluit Nick Verhaeghe.

(CH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten