Sportcafé Heule wordt verkiezingskinderopvang

Redactie KW

Sportcafé tovert, op verkiezingszondag, een gedeelte van zijn café om tot de grote verkiezings-kinder-opvang. Terwijl de ouders gaan stemmen, kunnen de kinderen in een kinderwereld terecht. Voor gezinnen met kinderen is stemmen een hele poespas.

Ze moeten zorgen voor kinderoppas of ze kunnen niet samen gaan stemmen. Sportcafé biedt de oplossing met een verkiezings-kinder-opvang. De kinderen kunnen zich naar hartenlust amuseren. “Ze kunnen er onder andere knutselen en tekenfilms kijken, gezelschapsspellen en er is kinderdisco. Voor ieder kind hebben we een verrassing in petto”, zeggen Sabine Cottereel (50) en Nick Verhaeghe (52), de uitbaters van het sportcafé.

Iedereen die moet stemmen, passeert langs het Sportcafé. Het café ligt midden in de kiesbureaus. “Terwijl politici strijden om de macht zijn de kinderen bij ons een tijdlang aan de macht“, vertelt Sabine. Na het stemmen kunnen de ouders bij ons terrassen en genieten van de verkiezings-barbecue-worsten en verkiezingscocktail. De uitbaters zijn alvast in goede stemming. De kinderopvang vindt plaats in het sportcafé Heule, zondag 26 mei van 9 uur tot 16 uur.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier