Sport in je buurt is de opvolger van Sportshoppen

© (Foto SR)
Redactie KW

De stad Brugge lanceert dit najaar het nieuwe sportaanbod voor volwassenen in zes buurten en deelgemeenten. Het wordt georganiseerd onder de noemer Sport in je buurt. Het is de opvolger van Sportshoppen.

Met sport in je buurt kiest de sportdienst van de stad Brugge voor gemeenten waar minder sportclubs actief zijn. Dat is onder meer geval voor Lissewege, Koolkerke, Sint-Jozef, Zeebrugge en Dudzele. Sportshoppen bestaat al dertien jaar en is steeds een succes geweest. Maar ook Sport in je buurt scoort goed.

Zo waren er woensdagavond al meteen zeven dames voor de eerste avond in de stedelijke school van Lissewege. De deelnemers moeten een tienbeurtenkaart kopen die voor het ganse seizoen geldig blijft. Ze betalen nu 4 euro per beurt waarmee Brugge iedereen de kans wil bieden om te sporten.

Wie het financieel minder heeft kan met een participatiekaart van het OCMW deelnemen. Inschrijven kan online via de website van de stad Brugge en kan zelfs nog een minuut voor aanvang van de lessen.

Woensdagavond trok de Brugse schepen voor sport Franky Demon naar Lissewege. Hij was gelukkig te zien dat er meteen zeven dames kwamen opdagen voor twee uurtjes sport.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.