Sport Harelbeke gaat voor nieuwe aanpak met eigen logo

Staand: Dominique Delchambre, Kris Ghekiere, Michaël Vannieuwenhuyze, Dominique Windels, Christine Hostyn, Stien Vincken, Hilde Delrue. Zittend: Chris Tanghe, Feadra Tytgat, Sandrine Vergote. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De sportdienst van Harelbeke slaat een nieuwe weg in. Met een nieuw diensthoofd sport en een nieuwe sportpromotor wordt een nieuwe impuls gegeven aan het sportbeleid in Harelbeke.

Bij de Sportdienst Harelbeke komen heel wat wijzigingen. “We geven een nieuw elan aan onze sportdienst en stralen uit waarvoor we staan: een dynamische en jonge sportdienst. In die optiek maakten we een volledig plan van aanpak op onder de term ‘sport 2.0’ waarbij we ons op een andere manier positioneren naar onze inwoners”, duidt diensthoofd Michaël Vannieuwenhuyze.

Zo wordt de compleet verouderde inkomhal van sporthal De Dageraad aangepakt en werd de groenaanleg rond de sporthal herzien. “We kregen vaak de opmerking dat de sporthal niet zichtbaar is van op de Stasegemsesteenweg. Daarom voorzien we meer en een andere groenaanleg aan de voorzijde van de sporthal en komt er een grote inkomzuil die de aandacht moet trekken van de bezoekers”, vertelt sportpromotor Stien Vinken.

De totaal nieuwe aanpak gaat verder dan enkel wat investeringen. “Het zijn niet zomaar wat bakstenen die we vervangen. Het is een volledig nieuwe cultuur die je in het volledige sportverhaal terug zal vinden. Ook in onze sportkampen en lessenreeksen zoeken we naar vernieuwing”, zegt Michaël. “We mikken in de toekomst op nieuwe sporttakken en digitale manieren van sporten. Evenzeer willen we een heel laagdrempelige dienstverlening naar bezoekers en staan we open voor creatieve ideeën van sporters of mensen die samen met ons een sportief evenement willen organiseren. Kortom, een moderne sportdienst dus.”

Nog één van de nieuwe initiatieven is de creatie van een eigen sportlogo. “De medewerkers van de sportdienst ontwikkelden, samen met een extern bureau, een eigen logo. Dit logo zal op verschillende locaties op de sportsite terug te vinden zijn”, aldus schepen van Sport Dominique Windels.

“We streven ernaar dat onze sporters dit logo op termijn vereenzelvigen met kwaliteit en tegelijk een gevoel van aangenaam sporten beleven in onze stad”, besluit Michaël. Om het logo te onthullen deed de sportdienst een opmerkelijke oproep aan de bevolking. “Aangezien we in coronatijd geen mensen kunnen samenbrengen en omdat we de klassieke manier van aankondigen wilden doorbreken, zorgden we voor een alternatief idee. Het nieuwe logo van Sport Harelbeke werd bedekt op de Facebookpagina van Sport Harelbeke geplaatst. We deden een oproep aan al onze inwoners om onze Facebookpagina te liken en een foto in handenstand te nemen en op de pagina te posten met de #onderstebovenvanhetlogo. Het logo werd zo in stukjes bekend gemaakt”, zegt Stien.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.