SPORT 2000 komt naar De Munt in Roeselare

Sport 2000 komt naar De Munt, op de foto zien we Sarah Verstraete.© Stefaan Beel
Sport 2000 komt naar De Munt, op de foto zien we Sarah Verstraete.© Stefaan Beel
Redactie KW

SPORT 2000, een Europese sportwinkelformule met meer dan 3.000 winkels in 19 landen, komt naar Vlaanderen. Midden maart zal het filiaal openen op De Munt 42 in Roeselare. Daarnaast is ‘Montreal Sport’ in Brugge ook al omgetoverd tot een SPORT 2000.

SPORT 2000 is een groeiende sportketen die vooral erg bekend is in Nederland. Nu wil de keten ook zijn weg zoeken in Vlaanderen. De keuze voor Roeselare, en meer specifiek De Munt, was simpel: “We waren op zoek naar wat filialen in België en zeker in Vlaanderen. Eerder waren we al gestart in Brugge op ‘Montreal Sport’ en we vonden het nu een goed idee om onze boetiek van Sportline te verhuizen naar De Munt. Zo konden we van een bestaand pand een volledige sportwinkel maken.” Dat vertelt Sarah Verstraete, marketingverantwoordelijke bij Sportline Roeselare – Brugge.

SPORT 2000 had al 12 filialen in België, maar de winkels in Brugge en op De Munt zullen de eerste twee zijn in West-Vlaanderen. “Ik weet zeker dat SPORT 2000 nog verder wil uitbreiden in West-Vlaanderen en Vlaanderen in het algemeen. Maar hoeveel winkels dat zullen zijn, kan ik nu nog niet voorspellen.”

Samenwerking Sportline en SPORT 2000

Sportline en SPORT 2000 wil de link tussen hen heel beperkt houden. “Wij kennen de mensen van SPORT 2000 wel persoonlijk door de merken die we aanbieden bij Sportline, maar de link tussen de twee willen we wel beperkt houden. De twee winkels hebben dan wel dezelfde eigenaars, maar daar blijft het ook bij”, vertelt Sarah.

De focus van SPORT 2000 zal vooral liggen op lopen, fietsen, wandelen, fitness, training en zwemmen. De sportketen mikt vooral op recreatieve sporters die op zoek zijn naar kwalitatieve kledij, schoenen en/of uitrusting. (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.