Spontane actie bij personeel Proximus Brugge

© (Foto JVM)
Redactie KW

Sinds halfacht maandagmorgen is aan de kantoren van de Proximusvestiging in Brugge een actie van het personeel aan de gang. Een vijftigtal actievoerders neemt deel.

De actie wordt hoofdzakelijk gesteund door de vakbond ACOD. Het personeel is bezorgd over de aangekondigde verschuivingen binnen het personeelsbestand en de 1.900 ontslagen die daaraan gekoppeld worden. Vandaag vinden in Brussel de onderhandelingen daaromtrent plaats. De personeelsleden willen met de actie, die niet aangekondigd was een duidelijke signaal sturen.

“Er is veel ongenoegen bij het personeel omdat niet iedereen in aanmerking komt om zich te ‘herscholen’ naar een nieuwe job in kader van de shift to digital. Bepaalde groepen worden uitgesloten omdat ze volgens Proximus niet meer omschoolbaar zijn naar het ‘digitale’ profiel wat volgens hun de standaard moet worden. Nachtwerk wordt opgetrokken naar 55 jaar in plaats van 50 en de HR-regels worden herzien terwijl dit niets te maken met besparing maar enkel een stap is richting privatisering. Ook zullen de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe medewerkers veel minder zijn wat zal leiden tot een ongelijkheid tussen het personeel. Verder worden ook de vakbonden systematisch buiten spel gezet”, klinkt het bij een vakbondslid.

(JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier